Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen udbyggede mesterskabsføring i Canada

SportsCar
Championship 

13/07/15 

Med en overhaling i sidste øjeblik sikrede Jan Magnussen og Antonio Garcia sig en podieplacering og dermed også en udbygning af mesterskabsføringen i TUDOR-løbet på canadiske Mosport søndag.
 

Det var et alt andet end nemt løb for Jan Magnussen og spanske Antonio Garcia, som startede fra en 5. plads og sluttede på podiet i sjette afdeling af det amerikanske TUDOR United SportsCar Championship på Mosport-banen i Canada søndag aften dansk tid.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Nogle gange har din startplacering enorm betydning, og det havde den i dag, lød det fra Jan Magnussen efter løbet.

Kvalifikationen til weekendens løb var forbavsende tæt, og selv om der blot var under et sekund mellem samtlige biler i GTLM-klassen, måtte Jan Magnussen og Antonio Garcia tage til takke med en 5. plads på startgridden.

– Jeg følte, vi havde en god bil, men vi blev konstant fanget i trafik, da løbet blev sat i gang, hvilket gjorde det svært at avancere vores position.

Mens Jan Magnussen kæmpede i trafikken i løbets første halvdel, skabte de førende biler så stor afstand, at det senere var umuligt for Corvette-duoen at gøre sig gældende, på trods af, at de på et tidspunkt satte løbets hurtigste omgangstid.

Først mod slutningen af det to timer og 40 minutter lange racerløb fik Antonio Garcia pludselig en uventet chance for at sikre en podieplcering, da den forankørende BMW på tredjepladsen løb tør for dækgummi og begyndte at få problemer med grebet.

– Antonio fik sin chance med to omgang tilbage, og den tog han. Han overhalede og nappede tredjepladsen, og det var bestemt ikke noget, vi havde turde håbe på indtil da, lød det fra Jan Magnussen.

Tilbage i føretrøjen med to points forspring
Inden weekenden delte Jan Magnussen og Antonio Garcia deres mesterskabsføring med BMW-kørerne Bill Auberlen og Dirk Werner i BMW #25. Det var netop denne bil, som Garcia frastjal positionen i Mosport-løbets sidste minutter.

– På den måde er vi tilbage i førertrøjen med to points forspring, og det er helt fantastisk, forklarede Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Det var en god lærestreg, for selv om det så håbløst ud på et tidspunkt, blev vi ved med at presse på fra hele teamets side.

– Havde vi ikke gjort det, var Antonio aldrig kommet så tæt på den BMW, at han kunne have udnyttet sin chance og sendt os på podiet. Det var ikke en sejr, men tæt på.

Næste afdeling af TUDOR United SportsCar Championship afvikles på Road America i Wisconsin, USA, 7.-9. august.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Mosport Park
  • 12/07/15 - Mosport Park - SportsCar Championship
  •