Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing sejrede – og fører nu Le Mans-mesterskab

ELMS 
13/07/15 

Formula Racing sikrede sig søndag en fænomenal sejr i tredje afdeling af European Le Mans Series på Red Bull Ring i Østrig. De danske Ferrari-kørere fører nu det populære mesterskab.
 

Drømmen om deltagelse i 24-timers Le Mans kom søndag adskillige skridt nærmere, da Formula Racing tog sejren i tredje afdeling af European Le Mans Series på Red Bull Ring i Østrig og dermed sikrede sig føringen i det populære europæiske mesterskab.


(Foto: Formula Racing)

– Vi har kæmpet så hårdt for det her, så det er helt fantastisk at kunne slutte løbet på toppen, lød det fra Formula Racing-kører Mikkel Mac.

Det var Johnny Laursen, som startede løbet fra en 2. plads i GTE-klassen, og den hurtige bronzekører imponerede ved at udfordre de mere erfarne sølvkørere, og med konstante omgangstider at bevare afstanden til den førende i klassen under hele sit stint.

Efter Laursens præstation overtog teamets italienske sølvkører, Andrea Rizzoli, som efter to stærke stints afleverede bilen til Mikkel Mac på en 3. plads.

Den 22-årige racerkører vekslede hurtigt sin position til en 2. plads og kæmpede i mere end tre kvarter en stiv kamp mod Le Mans-køreren og den tidligere mesterskabsvinder, Matt Grifiin, som førte løbet indtil allersidste omgang.

– På allersidste omgang fik jeg snydt ham og fik en perfekt udgang fra første sving, så vi lå side om side med med 280 kilometer i timen nedad langsiden på vej mod sving to.

– Vi kører sidespejlene mod hinanden ned mod svinget, men jeg havde inderbanen og kom ud som den førende. På det tidspunkt havde vi kæmpet i næsten en time, og da jeg kørte over målstregen og hørte teamet juble, var jeg helt rundt på gulvet.

– Det var ubeskriveligt fantastisk, lød det fra en lykkelig Mikkel Mac.

Overtager føring i Le Mans-mesterskabet
Med Formula Racings sejr i tredje afdeling af European Le Mans Series overtager det danske team samtidig føringen i mesterskabet. Et mesterskab, hvor alle klassevinderne modtager en invitation til at deltage 24-timers Le Mans.

– Denne sejr er et bevis på, at hvis vi har en plan og er godt forberedte, så vinder vi, lød det fra teamchef Allan Jørgensen efter præmieoverrækkelsen.

– Vi havde en rigtig god bil, og alle vores kørere leverede nogle af de hurtigste tider i deres klasser.


(Foto: Formula Racing)

– Mikkels stint var mindeværdigt. Han kæmpede til det yderste, uden at oversatse, og han ventede tålmodigt på den eneste chance, han fik for at tage føringen, forklarede Allan Jørgensen.

Sejren på Red Bull Ring var en ægte revanche for sidste års løb på den østrigske Formel 1-bane, hvor danskerne var knapt så heldige og fik ødelagt vinderchancerne af en teknisk defekt.

– I år spillede alt perfekt. Vi har to løb tilbage endnu, så alt kan ske. Men dagens resultat er den bedste status, vi kan ønske os lige nu.

Næste afdeling af European Le Mans Series afvikles på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig den 5.-6. september.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Johnny Laursen
  • Mikkel Mac
  • Formula Racing
  • Red Bull Ring
  • 12/07/15 - Red Bull Ring - ELMS
  •