DTM

Syvdobbelt sejr i lørdagens løb for BMW i klitterne i Zandvoort

DTM
12/07/15

DTMDe færreste ville have forventet dette resultat, efter de første seks DTM løb i sæsonen: BMW dominerede lørdagens løb på Zandvoort, og endte efter 25 omgange med syv af de otte BMW M4 DTM, på de første syv pladser. Suveræn vinder efter 40 minutters løb var den regerende DTM mester Marco Wittmann. På podiet i Zandvoort finder vi også António Félix da Costa, som fejrede sit bedste DTM resultat, og den belgiske Maxime Martin. Resultatet blev fulgt op af Augusto Farfus, Bruno Spengler, Timo Glock og Tom Blomqvist i positionerne 4-7.

Heldet var ikke med Audi og Mercedes-Benz ved lørdagens løb. Både Gary Paffett i Mercedes-AMG C63 DTM, samt mesterskabet leder og Audi spydspids Jamie Green forblev, trods gode udgangspositioner, uden point. Green gled på den 18. omgang af banen og ud i gruset, efter en kørerfejl, og måtte trække sig tidligt ud af løbet. Det er en ringe trøst for Ingolstadt: Mike Rockenfeller og Nico Müller sluttede som otte og ni, de højest rangerende Audi kørere.

Marco Wittmann
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Også Paffett risikerede for meget i kampen om fjerdepladsen, da han en omgang før løbet er over, forsøgte at overhale Augusto Farfus. Efter en let berøring, glider han af sporet og tabte det hele. Paul Di Resta sørgede allererede et par meter efter starten, for en fem omganges safety car fase: Efter kontakt med Robert Wickens gled skotten ind i barrieren. Bedste Mercedes-Benz kører i Zandvoort var Pascal Wehrlein på tiende pladsen.

Wittmann havde lavet grundlaget for sin første sejr i sæsonen - og hans femte DTM sejr i alt - allerede i starten. Den 25-årige kom væsentligt bedre fra start boksen, end hans kollega og pole-sitter Augusto Farfus, og tog føringen. I det videre forløb af løbet, kunne kun den anden-placerede Félix da Costa holde sig inden for kamp-afstand af Wittmann. Portugiserne angreb sin kolleger igen og igen, men ville ikke risikere for meget og hjembragte andenpladsen.

Tre gange BMW på podiet

Succesen for BMW er historisk i DTM: Det er aldrig før lykkedes for en producent at besætte de første syv pladser. Mercedes-Benz opnåede i 2001 i Hockenheim og 2007 i Barcelona, at få seks biler i de første positioner over målstregen. Audi opnåede også en seks dobbelt succes i DTM - 2011 i Valencia.

I kørernes mesterskab efter syv løb er det stadig Jamie Green med 81 point på førstepladsen, foran Mattias Ekström (70 point) og Pascal Wehrlein (68 point). Med den første sejr i sæsonen har Marco Wittmann taget et spring op i tabellen, og ligger nu på sjettepladsen med 39 point, lige bag Edoardo Mortara (58 point) og Robert Wickens (57 point).

Bedst placerede Audi - Mike Rockenfeller

Bedst placerede Mercedes, Pascal Wehrlein

Det andet løb på Zandvoort starter søndag kl 14.10. Placeringerne ved startlinjen, bestemmes af kvalifikationen kl 11.35.