ADAC GT
Masters

06/07/15

Efter det positive resultat på Spa Francorchamps håbede team C.Abt-Racing og Nicki Thiim på et bedre resultat i Lausitz, hvilket syntes at være endog meget inden for rækkevidde. Forskellige sanktioner forhindrede dog dette.

Efter løbet i Spa Francorchamps, følte Nicki Thiim sig ret sikker på at have en god mulighed for at nå podiet på EuroSpeedway. Selvom en 13. startposition lørdag, til sæsonen 7. runde på Lausitzring, ikke var det bedste udgangspunkt, havde kører-duoen Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper til fulde demonstreret at de kan kæmpe, med deres indsats på Spa Francorchamps, fordi holdet her kørte sig fra en 18. position til 4. position da de kørte over stregen. Håbet var noget højere over den anden startposition som de havde til søndagens løb. Men det skulle ikke komme til at gå som ønsket.

(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Jordan Lee Pepper, der startede i bilen ved lørdagens løb på Lausitz, forsøgte at kæmpe sig frem i feltet. Han fik på anden omgang ramt Corvetten fra Calleway Competition. Denne handling blev straffet med en drive-through straf af banens stewards, og dermed var fremdriften for kører-duoen Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper blevet stoppet.

Efter 15 minutter blev løbet stoppet med det røde flag, fordi det var nødvendigt at fjerne olie fra banen. Først efter en 53 minutter pause, gik løbet igang igen, forkortet til 40 minutter. Her overtog Nicki Thiim rattet og formåede trods alt at bringe deres Audi R8 LMS ind på en 11. plads. Men denne placering ligger desværre lige udenfor pointene.

Til søndagens løb startede Nicki Thiim fra anden position. Men desværre lykkedes starten ikke for Thiim og han mistede nogle positioner. Men han kæmpede konstant og kunne til sidst afleverere sin Audi R8 LMS til sin sydafrikanske holdkammerater, på en fjerde position.

Men så kom den næste katastrofe. Ifølge reglementet for ADAC GT Masters skal bilen forblive i pitten, i et minimum antal sekunder. Denne tid blev i henhold til stewards ikke overholdt, og dermed fik teamet med Thiim og Pepper en stop-and-go straf, hvilket gjorde en placering i top 10 meget vanskelig. Mod slutningen af løbet opstod desuden en teknisk defekt, som så til sidst tvang holdet til at lade deres Audi R8 LMS udgå, en omgang før målet.

"En meget skuffende weekend for os. Vi skulle helt sikkert have fået noget mere ud af den. Hastigheden var der hele weekenden! Nu kan vi kun se frem og angribe endnu engang, ved det næste løb om seks uger på Nürburgring!" sagde en synligt skuffet Nicki Thiim efter løbet.

ADAC GT Masters tager nu en pause, men for Nicki Thiim går det allerede løs den kommende uge. Fra den 10. til 12. juli kører den tyske Porsche Carrera Cup på Zandvoort.