Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Endelig lidt medvind til Jan Jønck

Formel 4 
04/07/15 

Efter en mere eller mindre katastrofal weekend på Spa-Francorchamps for 2 uger siden, var det med håb om oprejsning, at århusianske Jan Jønck i denne weekend indtog asfalten på Lausitzring, hvor årets 4. løbsweekend i det tyske Formel 4 mesterskab afvikles. For 14 dage siden følte Jan Jønck og hans team, RS Competition, sig nærmest forfulgt af uheld, og det skulle der laves om på i denne weekend.
 

Efter lørdagens 2 heats ser det ud til at missionen er lykkedes, for det 16-årige talent er kommet godt igennem dem begge.
I formiddagens heat blev en startposition som nr. 12 vekslet til en 14. plads over målstregen. Jan kom ikke helt optimalt afsted, da de røde lamper slukkede, og han kæmpede lidt med understyring undervejs. Alligevel fik han fightet sig til en 14. plads, det bedste slutresultat i sæsonen indtil nu.


(Foto: Jan Jønck Presse)

Det resultat blev imidlertid overgået allerede i eftermiddagens heat. Her startede Jan Jønck fra 13. pladsen, og med moden og velovervejet kørsel kunne han krydse stregen som nr. 12.
Undervejs i heatet var der gentagne nærkampe, som nemt kunne have ødelagt løbet for den unge dansker, men han holdt sig flot ude af balladen.


(Foto: Jan Jønck Presse)

”Det er klart, at en 12. plads i sig selv ikke er vildt imponerende, men hele teamet har virkelig slidt og slæbt for at finde vejen fremad. Efter Red Bull Ring, hvor jeg udgik og kom til skade med min hånd, var vi opsatte på at vise flaget på Spa, men her gik det næsten endnu værre. Vi har haft svært ved at finde farten i bilen, som af en eller anden grund ikke er hurtig nok, når det går ligeud, og det har været lidt op ad bakke. Derfor er det bare rigtig fedt at kunne lave 2 fornuftige resultater her på Lausitzring,” siger Jan om lørdagens 2 heats.

Begge løb blev afviklet i stegende hede på banen syd for Berlin. Temperaturer tæt på 40 grader har stillet store krav til kørerne, som har udsigt til endnu en tur i ovnen i morgen.


(Foto: Jan Jønck Presse)

Weekendens sidste heat køres søndag kl. 10:40. Her starter Jan Jønck fra 14. pladsen, og han håber at kunne avancere minimum 4 pladser. Ambitionen er nemlig at hente sæsonens første point. ”Man kan sige, at målet for weekenden allerede er opfyldt, for vi går efter at forbedre os weekend for weekend, og dagens 2 resultater er de bedste i sæsonen indtil nu. Jeg vil dog sige, at jeg næsten kan lugte pointene nu, så min egen målsætning for i morgen er helt klart at komme i pointene,” slutter Jan fra den stegende hede paddock på Lausitzring.

Jens Hvas
www.janjonck.dk


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  • Lausitzring
  • 05/07/15 - Lausitzring - Formel 4
  •