Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Hedeslag i Lausitz: Mercedes og Porsche på pole

ADAC GT
Masters 

04/07/15 

til sæsonhalvlegen
Det var en varm kamp om poleposition i ADAC GT Masters på Lausitzring: Mesterskabsførende Sebastian Asch og Luca Ludwig og forfølgerne Klaus Bachler og Martin Ragginger, kæmpede i hvad der vel er den varmeste kvalifikation i ADAC GT Masters historie, med mere end 35 grader i skyggen. Martin Ragginger satte trumf på i kvalifikationen til løbet lørdag og slog Sebastian Asch med 0,379 sekunder. På søndag starter mesterskabsførede Luca Ludwig forrest og satte på sin femte ADAC GT Masters Pole en ny kvalifikationsrekord på Lausitzring. De to pole-vindere var den syvende og ottende forskellige pole-vindere i indeværende sæson.
 

Lausitzring er den erklærede yndlingsbane for Martin Ragginger. Det viste østrigeren fredag eftermiddag på racerbanen. I kvalifikationen sikrede han sig i sin Porsche 911, den tredje pole position i fire starter i Lausitz. Det giver selvtillid til lørdagens løb.
"Vi har fundet et godt setup til løbet, som vi er overbevist om nok skal bringe os frem. Med de varme temperaturer på over 37 grader, vil det blive anstrengende, men det kender vi!", sagde Martin Ragginger.


Klaus Bachler og Martin Ragginger på pole lørdag
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Anden startposition til løbet lørdag, ved siden af Martin Ragginger, sikrede den førende Asch sig i sin Mercedes-Benz. Den anden række deler Daniel Dobitsch i Audi R8 - som således fortsætte sin tendens fra Spa Francorchamps - og BMW kører Dominik Baumann, der fejrede en sejr sidste år på Lausitzring.

Til kvalifikationen for søndagens løb slog Luca Ludwig igennem. Den mesterskabsførende fik en perfekt stund til at sætte sin hurtigste omgang, og fortrængte med en ny kvalifikationsrekord Audi-kører Nicki Thiim fra første position på grid.


Luca Ludwig og Sebastian Asch på pole søndag
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Konkurrenten Klaus Bachler, på anden position i mesterskabet, efter den førende duo Luca Ludwig og Sebastian Asch, er også inden for rækkevidde og starter søndag på fjerdepladsen bag Daniel Keilwitz i Corvette. Den tredje række deles af Jens Klingmann i BMW Z4 og forsvarende mester Kelvin van der Linde, som håber at sætte sin Audi R8 på første podiumplacering i sæsonen.


Det bliver et hårds løb lørdag, for Thiim og Jordan
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Kvalifikationen gik ikke godt for Nicki Thiims holdkammerat, Jordan Lee Pepper. På grund af en fejl, og en deraf følgende tur ud i gruset, vil danskeren og hans sydafrikanske holdkammerat starte lørdagens løb fra 13. position. Langt bedre er udgangspunktet for danskerne og sydafrikanerne til søndagens løb. Her blev Nicki Thiims pole kun lige nøjagtigt snuppet væk for snuden af ham, af Luca Ludwig, og de starter dermed fra anden position!


Læs mere om:
  • Lausitzring
  • 05/07/15 - Lausitzring - ADAC GT Masters
  •