Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Mikkel O. fik testet på Mantorp Park

Porsche
Carrera Cup
Scandinavia  

04/07/15 

Det var en spændt Mikkel O. som stillede til start i 5. og 6. afdeling af Scandinavian Carrera Cup. Teamet solgte den gamle 997’er GT Cup og har herefter investeret i en ny Porsche 991 GT3 Cup racer, som den unge racerkører end ikke havde sat i, inden Mantorp Park.
 

Mikkel O. førte ellers Approved klassen sikkert efter 4 sejre, men teamet valgte alligevel at skifte klasse til den fabriksnye Porsche 991, og Mikkel skal derfor bruge de sidste afdelinger i Scandinavia Carrera Cup som træning og lære den nye Porsche godt at kende. Og ikke mindst mekanikerne er blevet sat på hårdt arbejde. Selvom begge biler er Porsche er der stor forskel på dem og opsætningen er helt forskellige fra hinanden. Så det bliver en lærerig sæson for Norges Racing Team.

Dagens første træning viste dog klart, at den unge racerkører hurtigt fandt sig til rette i den nye Porsche. Mikkel O. var med fremme i toppen, så målsætningen for dagen var at blive i top 5. Da tidtagningen var afviklet viste det sig, at Mikkel O. manglede 0,4 sekunder til førstepladsen og måtte derfor se sig selv på en 5. plads til heat 1.

Mikkel fik en fantastisk start og var snart på jagt efter 3. pladsen. Desværre mistede Porschen grebet og Mikkel kørte af i et sving med 150 km i timen. Heldigvis kom han hurtigt fri af fangsandet og fik kørt sig op i feltet igen og fik dermed point på kontoen.

Mekanikerne ændrede herefter opsætningen på bilen til heat 2. Det blev bedre og mekanikerne er på rette spor. Mikkel sluttede på en flot 4. plads i det hårde felt.

Porsche Carrera Cup er Europas største motorsport klasse, så det var godkendt for den kun 18-årige dansker. Teamet har et meget begrænset budget i forhold til konkurrenterne, så midlerne er ikke helt det samme. Struer teamet vil bruge sæsonen til at lære bilen og banerne at kende, hvorimod konkurrenterne allerede har styr på det hele.

Teamet holder til i Struer hos KP-biler/v Kim Pedersen, som har lavet Porsche i over 30 år. Til daglig bliver der lavet service af nyere Porscher og almindelige biler, så mekanikerne har alle forudsætninger for, at kunne få sat racerbiler op til de forskellige løb som den unge Struerbo skal deltage i.

Næste løb er den 11. juli på Falkenberg, Sverige. Følg evt. med på Svensk TV2 sport som viser alle afdelinger live.

Bettina O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  •