Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

Steven Tirsgaard vandt DM løb i Supersport 600

Road Racing 
01/07/15 

på Assen Banen i Holland
2. løb i DM Supersport 600 klassen blev kørt på den legendariske Assen Bane sammen med det Hollandske mesterskab i samme klasse. Løbet blev afviklet som supportklasse til MotoGP – Moto2 og Moto3 klasserne. Der deltog i alt 35 kørere i det Hollandske mesterskab, hvoraf 17 kørere var fra Danmark.
 

Steven Tirsgaard havde ikke kørt på banen siden 2007, og der var ingen forudgående træning på banen inden 2 kvalifikationskørsler henholdsvis torsdag og fredag. Det var lige på og hårdt med tidskørsler, hvor man kunne se, at de lokale kørere var fortrolige med banen. Steven kørte sig dog til en startplacering som nr. 14.

I selve løbet over 14 omgange tabte Steven et par pladser i starten, men han kørte sig hurtigt frem i en gruppe kørere med placeringer fra nr. 8 til 11, der blev byttet pladser gennem løbet indtil det ternede flag, hvor Steven passerede målstregen som nr. 9.

Der lå en gruppe foran på 5 kørere, der dystede om 3. pladsen, men Stevens gruppe kunne ikke komme op til dem, idet de holdt et konstant forspring de oparbejdede i starten af løbet. Nr. 1 og 2 i løbet trak fra de øvrige straks de røde lamper slukkede.

I kampen om DM blev Steven Tirsgaard nr. 1 med Anders Blacha på 2. pladsen og Frans Jakobsen som nr. 3.

Præmieoverrækkelsen foregik på det store højt hævede podium med lyden af den danske nationalmelodi ud gennem højttalerne afsluttende med champagnesprøjt.

Løbet blev afviklet efter MotoGP løbet, hvor der var 100.000 tusinde tilskuere rundt omkring banen, det skønnes at mindst 30.000 tusinde tilskuere fulgte det Hollandske mesterskab i Supersport 600 klassen efterfølgende. Helt fantastiske rammer omkring afviklingen af 2. afdeling af de Danske Mesterskaber.

Anders Blacha fører DM med 40 point – Frans Jakobsen 32 point og Steven Tirsgaard 25 point. Steven deltog ikke i 1. afdeling på Jyllandsringen.

Simon Tirsgaard kørte i Zenergy Super Challenge serien på Padborg Park lørdag – søndag, hvor han vandt lørdagens løb. Søndagens løb blev en blandet fornøjelse, hvor Simon skred af den meget glatte bane sammen med flere andre kørere i søndagens første løb, og han fravalgte at deltage i løb nr. 2.

Simons største konkurrent i den samlede stilling René Prang styrtede under lørdagens tidtagning og brækkede kravebenet, og kunne naturligt ikke deltage i de 3 løb på Padborg Park.

Følg os på Facebook under https://www.facebook.com/Tirsgaardracing

Team Xpedit / Tirsgaard Racing


Læs mere om:
  • Simon Tirsgaard
  • Steven Tirsgaard
  •