Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Le Mans helte til Copenhagen Historic Grand Prix 2015

CHGP 
30/06/15 

CHGPEn imponerende samling af de største Le Mans-­‐koryfæer trækker i køredragterne for at køre historisk race til sommerens CHGP den 1.-­‐2. august på Bellahøj Park.
 

I spidsen for det prominente felt af Le Mans-­‐stjerner vil gæster og tilskuere opleve Copenhagen Historic Grand Prix-­‐ambassadør, og ni-­‐dobbelte Le Mans-­‐triumfator Tom Kristensen, der til årets Le Mans var blevet tildelt den ærefulde rolle som Grand Marshall, der fører Le Mans-­‐feltet frem til løbets start kl. 15.00 lørdag eftermiddag.


CHGP Ambassadør Tom Kristensen og Race for Riget ambassadør Jan Magnussen
(Foto: CHGP)

Den franske klassiker har gennem årtier udviklet sig til et dansk tilløbsstykke, og den danske succes på den legendariske Circuit de la Sarthe er forankret i John Nielsen’s triumf tilbage i 1990, hvor Super John vandt løbet i en Silk Cut Jaguar sammen med Andy Wallace og Price Cobb. Det er i år 25 år siden, at John Nielsen blev den første danske vinder på Le Mans, og den sympatiske jyde har haft en imponerende professionel racerkarriere, der blandt andet indeholder hele 18 starter på Le Mans. Samt mere end et årti som topnavn i den danske DTC-­‐serie. John Nielsen er ikke længere aktiv, men til sommerens store motorsportsbegivenhed i København vil Danmarks første Le Mans-­‐ helt, igen finde sin karakteristiske hvid og rød stribet styrthjelm frem for at køre race.

Tom Kristensen og John Nielsen får følgeskab af mange danske Le Mans-­‐kørere til Copenhagen Historic Grand Prix. Fra Corvette Racing kommer Race for Riget-­‐ambassadør Jan Magnussen, måtte pga. uheld med sin egen Corvette C7.R se til fra sidelinjen, mens hans teamkammerater kørte en suveræn sejr hjem i dette års Le Mans. Jan Magnussen vandt det traditionsfyldte Royal Pro/Am i 2013, og vil i årets CHGP køre i velgørenhedsarrangementet Race for Riget samt AutoMester DTC-­‐serien.

Fra Aston Martin Racing vil både Marco Sørensen og Christoffer Nygaard også gæste Bellahøj Park og Copenhagen Historic Grand Prix. De var sammen med Nicki Thiim den hurtigste bil i GTE Pro-­‐klassen på Le Mans, men flere forskellige problemer med bilens styretøj holdt den populære ”Danskerbil” fra en topplacering.

Endnu en Le Mans-­‐kører der kommer til Copenhagen Historic Grand Prix er Porsche-­‐ fabrikskører Michael Christensen, der i år kørte sit debutløb på Le Mans. I Porsche #91 var Michael Christensen og hans to medkørere flere gange med i kampen om podiet indtil problemer med bilens støddæmpere sendte bilen ned på 5-­‐pladsen.

En racerkører der, i modsætning til Jan Magnussen, Marco Sørensen, Christoffer Nygaard og Michael Christensen, ikke kom til start på Le Mans, var Mikkel Mac fra Formula Racing. Det danske Ferrari-­‐team stod ellers på venteliste til årets løb efter en flot 2-­‐plads i ELMS-­‐serien i 2014, men trods håbet om deltagelse måtte teamets unge Guld-­‐kører Mikkel Mac, og hans to medkørere, til sidst se løbet uden for cockpittet af deres Ferrari 458 GT2.
Formula Racing og Mikkel Mac kører igen i år i ELMS-­‐serien, og ambitionen om deltagelse i næste års Le Mans fyrer på alle cylindre i Ferrari-­‐teamet.

Traditionen tro er løbsprogrammet til Copenhagen Historic Grand Prix bredt og tæller i 2015 hele fem historiske klasser. Derudover er et af højdepunkterne det traditionsrige Royal Pro/Am race, der køres både lørdag og søndag, og med rette tiltrækker stor interesse og bevågenhed hos både kørerne og publikum. Foruden de mange professionelle racerkørere, der i Royal Pro/Am danner par med dygtige amatører og deres historiske racerbiler, er det også i Royal Pro/Am feltet at Danmarks hurtigste Prins og Copenhagen Historic Grand Prix Protektor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, lufter sin klassiske Lotus Cortina.

Desuden vil publikum i år også kunne opleve moderne motorsport til Copenhagen Historic Grand Prix i form af Danish Thundersport Championship (DTC), der vil køre en fuld tællende mesterskabsafdeling i forbindelse med den traditionsrige racerweekend. Det er tredje gang Copenhagen Historic Grand Prix besøger Bellahøj Park, og 15. gang at motorsportsbegivenheden afholdes i København. Og arealet omkring den 2,6 km lange racerbane bliver en farverig pallette af udstillingsområde, familieaktiviteter og seværdige oplevelser. Mindre end fem uger før løbsstart har flere af de historiske racerklasser nået deres kapacitetsgrænse, mens der blot er få ledige pladser tilbage i de resterende. Kørertilslutningen er højere end nogensinde, og sammen med velgørenhedsarrangementet Race for Riget venter der alle gæster til Copenhagen Historic Grand Prix en motorsportsoplevelse ud over det sædvanlige.

Mere information om Copenhagen Historic Grand Prix er tilgængelig på www.chgp.dk.

Copenhagen Historic Grand Prix
Thomas Wulff


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/15 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS