Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Stærk pointhøst til Nicki Petersen ved Tours Motor Show

NASCAR 
30/06/15 

Nicki Petersen sikrede sig i weekenden vigtige point til mesterskabet i NASCAR Whelen Euro Series, der tæller som det europæiske NASCAR-mesterskab. Weekendens to løb blev kørt på en midlertidigt anlagt ovalbane i den franske by, Tours, og Hornslet-køreren var godt med hele weekenden igennem.
 

- Det har været lidt specielt, idet banen rent faktisk er anlagt på en parkeringsplads, fortæller Nicki Petersen, som tidligere har prøvet kræfter med midlertidige banelayouts ved Classic Race Aarhus, og senere i år kommer til at køre ved Copenhagen Historic Grand Prix.


Nicki Petersen
(Foto: NASCAR Whelen Euro Series)

- Der var ikke de store overhalingsmuligheder; faktisk var det kun i forbindelse med Safety Car-perioder at der kunne hentes lidt - vel at mærke hvis man havde inderbanen. Det var en stor udfordring, men det er kun sjovt at skulle tænke så meget anderledes end jeg plejer!

I det første løb startede østjyden fra ottendepladsen, og efter et par uheldige safety car-perioder måtte der kæmpes for at komme tilbage til udgangspunktet. Det lykkedes, men ikke uden anstrengelser.


Nicki Petersen
(Foto: NASCAR Whelen Euro Series)

Også i det andet løb måtte Nicki kæmpe for hver en placering. Utallige safety car-perioder gjorde det muligt for Nicki at finde den perfekte strategi til at komme foran igen, og til sidst kunne han køre over målstregen på en respektabel sjetteplads - næstbedste Rookie-kører.

- Det var hårdt og ufatteligt krævende, men jeg fik held med at vinde nogle placeringer hver gang løbet blev givet frit. Jeg blev ramt af en anden bil, som fik slået min bil lidt ud af sporing. Det gav lidt understyring, men ikke værre end at jeg kunne få bilen i mål uden større tab.


Nicki Petersen
(Foto: NASCAR Whelen Euro Series)

Samlet set er Nicki Petersen nu på ottendepladsen i mesterskabet. Nu venter en måneds sommerpause, som i Nickis tilfælde ikke kommer til at blive mindre travl end vanligt:

- Hele Danpor Motorsport-teamet er gået i gang med de sidste forberedelser inden vi vender tilbage til de danske baner efter sommerpausen. Det starter med Copenhagen Historic Grand Prix, og så er der fire DTC-løb ved siden af NASCAR-løbene som skal klares. Det bliver noget af en omgang, men vi er fit for fight - og jeg glæder mig til at komme hjem og give den gas foran et dansk publikum igen!

Danpor Motorsport / NickiP.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  •