Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen positiv efter skuffende resultat

SportsCar
Championship 

29/06/15 

på Watkins Glen
Christina Nielsen, hendes nye holdkammerat Kuno Wittmer og team TRG Aston Martin Racing var opsatte på, at weekendens løb på Watkins Glen skulle give årets første sejr i TUDOR United Sportscar Championship. Kvalifikationen var aflyst grundet regn og det seks timer lange løb så ud til også at blive afviklet under flere regnbyger. Derfor blev der satset på at have en god bil i regnvejret.
 

Ved starten af seks timer løbet søndag så det ud til, at teamet havde satset rigtigt, da løbet startede i regnvejr. Kuno startede i bilen og han kørte bilen i front og under løbets andet pitstop kom Christina i bilen. De blev dog slået af en Porsche ud af pitten, men Christina lå i en tæt fight i top tre, på et tidspunkt hvor banen var tørret op. Det var godt ræs og til tider var der tre biler side om side og positionerne byttede rundt.


(Foto: TRG)

Men pludselig begyndte Christina at falde tilbage fra de to førende. Bilen V12 motor satte ud på en cylinder og bilen manglede pludselig 40-50 heste og mistede omkring 3 sekunder pr. omgang. Længe ventede teamet på at regnen skulle komme tilbage, så de tabte hestekræfter ikke længere ville have så stor betydning. Christina kæmpede bravt med at holde konkurrenterne bag sig, men et længere pitstop i forsøg på at fastslå fejlen betød, at de lå sidst af de elleve biler. Mod slutningen af løbet, hvor Kuno var tilbage bag rattet, vendte regnen tilbage og han begyndte at avancere. Han nåede op på femtepladsen med de fire forreste i sigte, da bilen aquaplannede på langsiden og med kun 10 minutter tilbage ramte han autoværnet så hårdt, at bilen ikke kunne fortsætte. Bilen blev klassificeret på en tiendeplads.

”Det var selvfølgelig en rigtig træls afslutning på et svært løb” sagde Christina efter løbet. ”Jeg var involveret i noget fedt ræs med pro-kørerne, så selv på tør bane var vi konkurrencedygtige. Men så mistede vi power og jeg kunne ikke længere følge med. Det så rigtig svært ud undervejs, men da regnen vendte tilbage var vi pludselig konkurrencedygtige igen, men desværre fik vi ikke det resultat, jeg synes vi fortjener. Vi gjorde det så godt, men det her har bare givet os mere blod på tanden. Jeg er sikker på, at vi kan vinde. Vores pitstop var gode, omgangstiderne var gode, starten var god og vi var velforberedte og har en rigtig god kemi i teamet. Så der er stadig masser af positivt at tage med og så skal sejren nok komme".

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Watkins Glen
  • 28/06/15 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •