Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen bevarede mesterskabsføring i regnfuldt løb

SportsCar
Championship 

29/06/15 

Magnussen og Garcia sluttede lige udenfor podiet i 6-timersløbet på Watkins Glen, som var ramt af voldsomme regnbyger og blev afbrudt undervejs. Duoen bevarer føring i TUDOR-mesterskabet.
Mesterskabsføringen i TUDOR United SportsCar Championship blev bevaret for Jan Magnussen og Antonio Garcia, som hentede en 4. plads i 6-timersløbet på Watkins Glen søndag. Duoen sluttede få meter bag de førende biler i GTLM-klassen, da løbet blev afsluttet under gult flag.
 


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Det var noget af en tam fornemmelse at slutte sådan, men altid godt, at vi kom hjem med en hel bil, lød det fra Jan Magnussen efter afslutningen på det regnfulde løb.

Allerede under træningen til 6-timersløbet brød uvejret løs, og kvalifikationen lørdag blev helt aflyst, da løbsledelsen forudså potientielle ulykker i kampen om den bedste tid.

I stedet blev startrækkefølgen fastlagt efter kørernes point i mesterskabet, hvilket var en fordel for de førende i GTLM-klassen, Jan Magnussen og Antonio Garcia.

Duoen startede etter i deres Corvette C7.R, men allerede på de første omgange måtte Jan Magnussen vige førerpladsen for en Porsche, og snart mistede danskeren yderligere placeringer til konkurrenter.

– Vi startede på slicks på en halvvåd bane, hvilket var noget af en håndfuld. Det var svært at finde greb, og vores opsætning gjorde samtidig, at dækkene begyndte at samle gummi op fra banen, efterhånden som den tørrede op.

Jan Magnussen formåede dog at hænge på de førende i GTLM-klassen og ikke mindst undgå de mange crash, som løbet bød på.

Hjulpet af gule flag og safetycar
Kort efter Antonio Garcia overtog bilen midtvejs i løbet, havde spanieren imidlertid en snurretur og en afkørsel, som sendte den gule Corvette ned på en 7. plads.

– Det så sort ud på et tidspunkt, men vi blev hjulpet lidt af de mange perioder med gult flag og safetycar, især efter regnen brød ud, forklarede Jan Magnussen.

Det massive nedbør betød, at løbet blev afbrudt i nogle minutter, og mens racerbilerne måtte holde og vente i pitten, fik fejemaskiner travlt med at få vandet væk fra banen.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Magnussen og Garcias søsterbil, Corvette C7.R #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner, fik et flot comeback efter en afkørsel tidligt i løbet og førte i en periode GTLM-klassen.

Med en time tilbage af løbet røg Tommy Milner imidlertid af banen sammen med en konkurrent, hvilket sendte Jan Magnussen og Antonio Garcia op på en fjerdeplads.

Garcia blev dermed motiveret til at jagte en podieplacering, men kort inden løbets afslutning skete endnu en ulykke i det våde føre, og løbet blev derfor afsluttet under gult flag med en safetycar på banen.

– Det endte bedre, end vi turde håbe. Vi fik nogle gode point med hjem og fører stadig mesterskabet. Dog deler vi nu førstepladsen med BMW, forklarede Jan Magnussen.

– Det må vi hellere lave om på i næste afdeling i Canada.

Jan Magnussen Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Watkins Glen
  • 28/06/15 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •