Endnu en sejr til Nicki Thiim i 'det tyske Monaco'

Carrera Cup
Germany

28/06/15

ved syvende løb af det tyske Porsche Carrera Cup
Ved søndagens løb i det tyske Porsche Carrera Cup på Norisring, kunne danskeren Nicki Thiim (KÛS Team 75 Bernhard) med sin Porsche 911 GT3 Cup tage endnu en sejr, og dermed fejre en dobbelt sejr. På den 2,3 kilometer lange gadebane i Nürnberg, vandt han både den sjette runde om lørdagen, samt den syvende runde i dag søndag.

Lørdag var han på podiet med Porsche-Junior Matteo Cairoli (Team Deutsche Post by Project 1), og Philipp Eng (Team Deutsche Post by Project 1) . Søndag delte Nicki Thiim podiet med Porsche-Junior kører Sven Müller (Lechner Racing Middle East) og igen Philipp Eng.

Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Under lørdagens kvalifikationen sikrede Thiim sig pole position til begge løb, og disse udmøntede sig til to sejre efter to suveræne løb i hans 911 GT3 Cup.

I den syvende runde fik den succesfulde 19-årige Porsche-Junior kører Cairoli, der startede fra anden position på grid, en drømmestart, og han førte de første par meter ved siden af Thiim. Men den rutinerede Thiim holder føringen ved det første sving.

Indtil den ellevte omgang var Cairoli meget tæt bag Thiim, men så kom den unge kører under press fra Müller på tredjepladsen. Thiim kunne derefter udvide sin føring, mens der kom mere turbulente scener bag ham. Cairoli røg af banen på 25. omgang, og faldt tilbage til syvendepladsen. Dermed var vejen fri for Müller og Eng, der overtog anden og tredje pladserne da der resterede fem omgange til mål.

Nicki Thiim

Efter lørdagens løb, kom der en ændring i resultatet, da kontrollørerne rutinemæssigt havde gennemgået top-3 bilerne lørdag aften. På Cairolis bil var der brugt en komponent der ikke overholdt reglementet, og han blev udelukket fra resultatet. Til søndagens løb, havde teamet foretaget en udskiftning af delen, så Cairolis køretøj overholdt reglerne. Diskvalifikationen rystede posen med point, og efter syv af ialt elleve løb, er Philipp Eng i spidsen af mesterskabet med 114 point. På andenpladsen ligger Jeffrey Schmidt med 90 point foran Christian Engelhart med 85 point.

Det ottende og niende løb i det tyske Porsche Carrera Cup, bliver afholdt fra 10. til 12. juli på Zandvoort.