Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Start-til-mål sejr for Nicki Thiim

Porsche
Carrera Cup
Germany 

28/06/15 

i 6. runde af sæsonen på Norisring
Nicki Thiim vandt lørdag det sjette af 17 heats i Porsche Carrera Cup Germany. På anden pladsen kom Porsche-Junior Matteo Cairoli efterfulgt af den point-førende Philipp Eng.
 

Nicki Thiim, der kører for Timo Bernhards fabriksteam, startede løbet i sin Porsche 911 GT3 Cup fra pole position. Ved siden af ham på forreste række startede Cairoli. De to kørere kom godt fra start, og de forreste placeringer var dermed lagt fast. Veteranen Thiim kørte usvigeligt til mål på sin første plads og den kun 19-årige Cairoli blev ikke skræmt af konkurrencen og gennemført et fejlfri løb i anden position.


Nicki Thiim fører an i feltet
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Eng startet fra fjerdepladsen og faldt under startens uro, på den smalle gadebane, en plads tilbage. Men østrigeren ventede på sine chancer og arbejdede sig op til tredjepladsen. Porsche-Junior Connor de Phillippi måtte lade østrigeren køre forbi, men den 22-årige amerikaner var i stand til at vinde vigtige mesterskabet point med sin fjerdeplads.
"Gennem min gode start gik jeg fra femte til tredje position. Desværre opstod der problemer med gearskiftet. Det er en skam at være så tæt på podiet, og slutte på fjerde", sagde de Phillippi.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Hvor stærkt feltet er i dette års tyske Porsche Carrera Cup, kan ses ved at den fjerde race weekend, giver den fjerde vinder på podiet. Ved sæsonåbningen i Hockenheim vandt Engelhart to løb. På Nürburgring-Nordschleife vandt Porsche-Junior Müller. På Lausitzring kunne Eng tage to sejre.

Thiim var især tilfreds med sin triumf på Norisring, fordi hans far, touring-legenden Kurt Thiim, også havde vundet et DTM løb på denne bybane.

I den samlede stilling fører Eng med 96 point, foran Schmidt med 76 point, og Riberas med 71 point.

Den syvende runde af Porsche Carrera Cup Germany er planlagt til søndag kl 12.25 på Norisring i Nürnberg.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Norisring
  • 28/06/15 - Norisring - Porsche Carrera Cup Germany
  •