Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen tilbage på hesten efter Le Mans-fiasko

SportsCar
Championship 

26/06/15 

Efter et katastrofalt Le Mans er Jan Magnussen og Antonio Garcia tilbage i deres Corvette C7.R og opsat på at vinde weekendens store 6-timersløb på Watkins Glen. Duoen skal forsvare sejren fra 2014.
 

To ugers genopbygningsarbejde efter Jan Magnussens voldsomme crash på Le Mans betyder, at danskerens Corvette C7.R er klar til kamp i det seks timer lange Six Hours of the Glen denne weekend. Jan Magnussen stiller op sammen med sin faste makker, spanske Antonio Garcia, og de skal sammen forsvare deres sejr fra 2014.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

– Det bliver godt at komme tilbage i kampen igen efter et noget trist Le Mans, hvor vi blot kunne se på fra sidelinjen, lyder det fra Jan Magnussen.

Danskeren crashede som bekendt under kvalifikationen til årets 24-timersløb, da et udefrakommende fragment fik speederen i den V8-motoriserede racerbil til at sætte sig fast midt i de hurtige Porsche-kurver.

– Jeg bliver simpelthen nødt til at sende en kæmpe tak til vores team, som både er i stand til at udvikle en utrolig sikker racerbil, og samtidig kan få grejet genopbygget på rekordtid, forklarer Jan Magnussen.

– Men jeg er slet ikke overrasket, blot stolt, for det er nemlig præcis disse fantastiske evner, Corvette Racing er så berømte for.

Låner racerbil fra franske Larbre Competition
Da skaderne på Le Mans-bilen er omfattende, har Corvette Racing lånt et C7.R-chassis fra deres europæiske samarbejdspartner, Larbre Competition. I øvrigt selvsamme bil, som danske Kristian Poulsen kørte i GT Am-klassen i årets Le Mans.

6-timersløbet på den 5,4 kilometer lange racerbane er femte afdeling af det amerikanske TUDOR-mesterskab, hvor Jan Magnussen og Antonio Garcia fortsat fører stillingen, mens Corvette Racing og GM fører henholdsvis team- og konstruktørmesterskabet.


(Foto: Jan Magnussen Racing)

Også danske Christina Nielsen stiller op til 6-timersløbet med sit faste team, det amerikanske TRG-AMR, hvor hun deler en GTD Aston Martin med sidste års vinder i GTLM-klassen, Kuno Wittmer.

– Sidste år havde vi et godt race og tog sejren, men det var bestemt ikke nogen nem opgave, og alt tyder på, at vi igen i år skal køre den helt til grænsen fra start til slut, forklarer Jan Magnussen.

Magnussen og Garcia vandt sidste år et både underholdende og nervepirrende løb med sølle 0,1 sekunds forspring til tætteste konkurrent.

– Watkins Glen er en ekstrem hurtig bane, hvor både biler og kørere bliver udsat for nogle voldsomme belastninger i svingene. Det bliver et af de løb, hvor det er afgørende, at vi holder os skarpe og ikke laver fejltagelser, forklarer Jan Magnussen.

– Altså samme fremgangsmåde som resulterede i sejre på Daytona og Sebring.

Jan Magnussen Racing

 

Tidsplan for Sahlen's Six Hours of the Glen

OBS! Danske fans kan følge Jan Magnussen og Corvette C7.R #3 live på Motors TV, FOX Sports samt live-streaming via www.imsa.com

Fredag 26. juni
11.00 (17.00 dansk tid) — Træning #1
16.05 (22.05 dansk tid) — Træning #2

Lørdag 27. juni
10.00 (16.15 dansk tid) — Træning #3
16.05 (22.05 dansk tid) — Kvalifikation (GTLM)

Søndag 28. juni
08.00 (14.00 dansk tid) — Warm-Up (45 min)
10.10 (16.10 dansk tid) — RACE (6 timer)


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Watkins Glen
  • 28/06/15 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •