Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Tung, men god weekend på Djursland

Yokohama
1600 Challenge 

26/06/15 
Yokohama

Jonas Lynge havde en god men lidt tung weekend på Ring Djursland.
Grundet heatsejren ved den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge på Padborg Park, skulle den unge kører fra Nibe have 50kg succesballast med i bilen, her ved den 3. afdeling.
 

Programmet for weekenden var lidt specielt, da der skulle køres 3 gange lørdag og kun 1 gang søndag. Derfor håbede teamet på at teknikken bare ville spille max, fordi der kun var omkring 2 timers eventuel reparationstid mellem hver kørsel på banen.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Træningen startede lørdag formiddag, og her skulle Jonas lige vende sig til de mange kilo. Man skal bremse en anelse før og så er bilen heller ikke så adræt som den plejer at være. Men med 9. hurtigste tid ud af 18 kørere, så det ikke ud til at være den store udfordring for ham.

I kvalifikationen kort før middag, var det tid til at sikre sig en god startplacering. Cirka midtvejs i den 20 minutter lange tidstagning, var Jonas inde i pitten og få lavet nogle småjusteringer på bilen, for at prøve at finde lidt mere tid. Desværre gav konkurrenterne den virkelig gas, mens Jonas ikke helt kunne følge op på tiden fra træningen. Så det rakte kun til 13. startposition. Derved stod det klart at der skulle kæmpes hårdt i begge løb, for at få så mange point på kontoen som muligt.

Starten på løb 1 forløb fint, og den sortgule Peugeot 207 med nummer 56 på siden kom stille og roligt frem i rækkerne. På sin vej op, kørte han weekendens indtil videre personligt bedste tid, så teamet havde fundet lidt mere fart i opsætningen af bilen.

Da det ternede flag faldt efter 16 omgange, var Jonas Lynge 10. mand over målstregen, hvilket også gav startpositionen til heat 2.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Her blev det til en super første omgang, hvor den unge kører fik kæmpet sig op fra 10. pladsen til 6. pladsen allerede inden 1. omgang var slut. Senere i heatet blev den vekslet til en 5. plads, hvilket også blev slutresultatet.

Men udover det blev hans personligt bedste tid i weekenden også sat i dette heat, så teamet fik styr på opsætningen med de ekstra kilo til sidst. Det er værdifuld viden til senere på året, når teamet forhåbentlig får mindst ligeså meget succesballast med i bilen igen.

Dermed blev endnu en weekend afsluttet med masser af point på kontoen. Det blev også til et avancement i DIF Danmarksmesterskabet, hvor køreren fra Nibe nu er oppe på 9. pladsen. Han kørte jo ikke den første afdeling af mesterskabet, så at indtage 9. position nu, er en flot bedrift.

Næste løb vil der kun komme til at sidde 10kg succesballast i bilen, hvilket burde hjælpe Jonas Lynge endnu længere frem i feltet, da flere af de foranliggende i mesterskabet skal have mange kilo med i bilen.


Jonas Lynge
(Foto: CNPhoto.dk)

Nu holder løbsserien sommerferie indtil 15.-16. August, hvor den 4. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres på Ring Djursland.

Jonas Lynge

JJ Media


Læs mere om:
 • Jonas Lynge
 • Ring Djursland
 • 21/06/15 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS