Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA F3 European Championship

Mikkel Jensen ser frem til Formel 3-udfordringer på Norisring

FIA F3 EU 
25/06/15 

Efter sidste weekends skuffelser på Spa-Francorchamps er Formula Racing-kører Mikkel Jensen atter klar til kamp i FIA Formula 3 European Championship den kommende weekend. Nu med debut på tyske Norisring.
 

Formula Racing-kører Mikkel Jensen har klare ambitioner om at vende sidste weekends skuffende resultater på Spa-banen i Belgien til succes i sjette afdeling af det europæiske Formel 3-mesterskab.


(Foto: FIA Formula 3 Championship)

– Bilen er fikset efter sidste weekends uheld, og farten skulle være fin igen, lyder det fra Mikkel Jensen.

Netop farten var absolut med Mikkel Jensen, som hentede en pole position på Spa-banen, men desværre måtte udgå fra to af weekendens tre løb. Danskeren mistede ikke blot potentielle podieplaceringer, men også en masse point.

– Det er smadderærgerligt med pointene, men mit fokus har ikke ændret sig. Jeg vil vinde løb, hvilket i sig selv er en kæmpe udfordring i Formel 3, hvor konkurrencen er benhård og mange kørere har flere sæsoners erfaring, forklarer Mikkel Jensen.

– Det positive ved vores indsats på Spa var, at jeg beviste, at jeg kan være med helt oppe foran. Jeg skal naturligvis fortsætte denne udvikling og så ellers tackle de problemer, der må opstå under selve løbene.

Det 20-årige stortalent forudser imidlertid en væsentlig udfordring på Norisring, da han aldrig tidligere har kørt på den berømte Nürnberg-racerbane. Den 2,3 kilometer lange bybane består hovedsagligt af afspærret offentlig vej.

Norisring er populær blandt motorsportsfans, da tribunerne er placeret meget tæt på langsiderne, så tilskuerne kommer tættere på racerbilerne end på andre baner. Banen danner i weekenden også rammen om en afdeling af DTM.

– Jeg har aldrig været der før, så vi har en større opgave foran os. Træningen skal bruges intensivt, forklarer han.

– Norisring skulle være en tricky bane, hvor hver eneste hundrededel er vigtig under kvalifikationen, fordi banen er så kort, som den er.

Med støtte fra Mercedes-Benz
Mikkel Jensen stiller igen op for det tyske Mücke Motorsport med backup fra den danske samarbejdspartner og management, Formula Racing.

Mikkel Jensen er desuden støttet af bilgiganten Mercedes-Benz, som foruden at levere motoren til danskerens racerbil også har indlemmet det unge talent i et juniorprogram, som blandt andet byder på simulatortest og træningslejre med fabrikkens DTM-kørere.

Som en del af aftalen med Mercedes-Benz kan Mikkel Jensen desuden forvente en test i en DTM-racer, såfremt Formel 3-sæsonen kaster pæne resultater af sig.


(Foto: FIA Formula 3 Championship)

Tidsplan for FIA Formula 3 på Norisring

Fredag 26. juni
10.20 — Træning #1 (Gr. A)
10.45 — Træning #1 (Gr. B)
11.10 — Træning #2 (Gr. A)
11.35 — Træning #2 (Gr. B)
14.35 — Kvalifikation #1 (Gr. A)
15.00 — Kvalifikation #1 (Gr. B)
17.50 — Kvalifikation #2/3 (Gr. A)
18.15 — Kvalifikation #2/3 (Gr. B)

Lørdag 27. juni
11.30 — RACE #1 (35 min)
18.10 — RACE #2 (35 min)

Søndag 28. juni
10.40 — RACE #3 (35 min)

OBS! Følg Mikkel Jensen i Formel 3 via livetiming på www.fiaf3europe.com eller livetransmission på MOTORS TV.

Formula Racing
www.formularacing.dk


Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Norisring
  • 28/06/15 - Norisring - FIA F3 EU - FIA EM
  •      D4 Enterprise Solutions