Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Ny makker til Christina Nielsen

SportsCar
Championship 

25/06/15 

når hun jagter sejr på Watkins Glen
Christina Nielsen får ny makker i sin Aston Martin V12 Vantage, når TUDOR United Sportscar Championship i weekenden afvikler 6 timers løbet på Watkins Glen tæt ved New York. Samme weekend afvikles også en afdeling af Pirelli World Challenge på Road America og hendes normale makker australske James Davison er forpligtet til at køre dette løb for Nissan.
 

Christina Nielsen deltager normalt også i Pirelli World Challenge serien, men Christina og TRG Aston Martin Racing vælger at satse på TUSC-serien, da Christina i denne serie er med i kampen om mesterskabet.


(Foto: Jan Kaiser)

Løbet på den udfordrende tidligere Formel 1 bane er 5. afdeling af GTD mesterskabet og sammen med James Davison er Christina på andenpladsen i mesterskabet, kun 5 point efter de førende Haase og Von Moltke, der kører Audi R8 LMS for Paul Miller Racing. Men det er tæt i toppen, der tæller fire forskellige bilmærker, Audi, Aston Martin, Porsche og Ferrari men også Dodge Viper truer med at blande sig i topkampen.

Christinas nye makker til weekenden er 32-årige canadiske Kuno Wittmer, der sidste år vandt mesterskabet i TUSC i GTLM klassen foran blandt andet Jan Magnussen, der i weekenden også er til start på Watkins Glen og i sin Corvette skal forsvare sin føring i GTLM klassen. Kuno Wittmer kørte sidste år i Dodge Viper SRT i GTLM og i år vandt han 24 timers løbet på Daytona i en Dodge Viper SRT i GTD klassen. Det skal derfor blive spændende at se, hvad han kan tilføre teamet og give af input til teamets Aston Martin V12 Vantage.

”Jeg glæder mig til Watkins Glen, da det er en af mine favorit baner i serien” fortæller Christina Nielsen. ”Jeg er spændt på, hvordan det ser ud med BoP'en (Balance of Performance) for os her, efter de seneste reglementsændringer på bilerne, men jeg går ind med forventningen om, at vi har en chance for at vinde. Vi mangler en sejr i år, men jeg føler vi kommer tættere og tættere på, så det er bare et spørgsmål om tid. Jeg kender ikke Kuno så godt, men det indtryk jeg har indtil videre er godt. Han fremstår som en god medkører og besidder mange goder egenskaber, der gør ham til en attraktiv Pro-kører. Han er en anerkendt kører og jeg er spændt på at se, hvad han syntes om at køre en Aston Martin”.

Løbet starter søndag kl. 16.10 og alle seks timer kan følges på Motors TV eller på imsa.com. 36 biler er til start i ”Six Hours Of The Glen” fordelt med 10 biler i LMP, 7 biler i LMPC, 8 biler i GTLM klassen som Jan Magnussen deltager i og 11 biler i GTD klassen hvor Christina Nielsen og Kuno Wittmer deltager.

www.christinanielsenracing.dk

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Watkins Glen
  • 28/06/15 - Watkins Glen - SportsCar Championship
  •