Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior

Patrik Matthiesen er opsat på oprejsning efter stribe af uheld

Ginetta Junior 
24/06/15 

Ginetta Junior køreren Patrik Matthiesen arbejder intenst for at vende tilbage til formen på Croft Circuit i den kommende weekend, efter to uhelds plaget løb i Kickstart Energy Ginetta Junior Championship.
 

HHC Motorsport havde høje forventninger til Matthiesen op til sæsonstart. Patrik var godt forberedt og kunne tage fra England efter de første fire løb med to podieplaceringer og en gennemsnitlig finish på 4.7.

Desværre blev Patrik Matthiesen ramt af uheld i de efterfølgende 2 løbs weekender på henholdsvis Thruxton og Oulton Park, uforskyldt er han i alle fire heat blevet hjulpet af banen.

Efter at Patrik med stor succes deltog i Ginetta Junior Winter Series med HHC Motorsport, var Patrik en af bejlerne til mesterskabstitlen i det noget større Kickstart Energy Ginetta Junior Championship

Allerede ved seriens første løbs weekend på Brands Hatch fandt han farten med det samme og sikrede pole position i hans debut løb, hvilket kun nogle få kørere hidtil har formået. Denne succes blev fuldt op i løbene, da den unge danske rookie var på podiet i weekendens 2 heat hvilket overbeviste alle om at Hammelev drengen kunne konkurrere på højeste niveau.

Patrik arbejdede hårdt for at opretholde denne form optil anden runde af mesterskabet som løb af stablen på Donington Park. En skuffende tidtagning efterlod ham midt i orkanens øje da starten skulle gå til weekends første heat, Patrik kørte sig fra en 13. startposition til en femte plads, og var desuden en overgang på 2. pladsen, udgangspunktet var i top for Donning Park’s heat 2. Men den unge sønderjyde blev involveret i nogle hårde kampe i løbet af heatet og da det ternede flag lå han 9’er.

Tredje rundte var på højhastighedsbanen Thruxton, og med fjerde hurtigste tid under kvalifikationen var udgangspunktet i top. Halvvejs i første heat bliver HHC Motorsports danske kørere puffet rundt og lå bagerst og måtte til dagens 2. heat starte i før nævnte orkanens øje, her får Patrik ikke en hel omgang i bilen da en ung Brite havde glemt at hans bil var udstyret med bremser, og Matthiesen blev sat voldsomt af … Det var en lang tur hjem.

Den fjerde runde af Kickstart Energy Ginetta Junior Championship fandt sted på Oulton Park, som har været en historisk god bane for Patrik’s team HHC Motorsport. I træningerne op til tidtagningen var Matthiesen også at finde i top-3. Men feltet er tættere og konkurrencen mere hård end nogensinde, og det er de små marginaler der skiller kørerne fra hinanden, og en start placering i femte række var ikke tilfredsstillende. Den unge Brite fra Thruxton havde i de mellem liggende uger ikke fået øvet sig i at bremse, så Matthiesen måtte igen stå for tur i dagens første heat, denne gang kunne bilen dog køres hjem. Weekendens endte med en gentagelse af historien, ….. hvis hjemturen var lang efter 3. afdeling …. Var den længere denne gang.

Efter to skuffende weekender og en perlerække af uheld, tror Matthiesen på at indsats og held vendes ved den kommende weekends 5. afdeling på HHC Motorsport’s hjemmebane, Croft Circuit. Patrik siger: Ind imellem eksamenerne var jeg en enkelt dag på Croft at træne. Det var en rigtig god dag vor jeg virkelig havde speeden med mig, banen er lidt ligesom Brands Hatch teknisk svær da der båd er høje / medium / langsomme sving, især i den sidste sektor og dette passer rigtig godt til min kørestil.

Patrik Matthiesen og teamet bag ham, har talent og erfaring til at vinde løb, og dette er en meget realistisk mulighed som sæsonen skrider frem, og han får yderligere kendskab til Ginetta G40, udtaler Team manager Charlie Kemp - HHC Motorsport

Patrik Sandell Matthiesen


Læs mere om:
  • Patrik Matthiesen
  • Oulton Park
  •