Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Flot generalsejr i Ecoteck Rally Himmerland 2015.

DM Rally 
23/06/15 

DM-rallyfeltet gik til stålet fra allerførste kilometer på hastighedsprøverne i 2. afdeling af DM-serien 2015 i rally, som blev arrangeret af Motorsport Nordjylland (MNJ). Lidt uvant i forhold til tidligere himmerlandske rallies skulle startfeltet køre den længste hastighedsprøve allerede som første og tredje opgave ud af et krævende tikløver.
 

- I 2013 scorede østjyden Esben Hegelund sin allerførste generalsejr i vores Ecoteck Rally Himmerland, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. – Efter en 2014-pause var han tilbage i rally-gamet med en Ford Fiesta WRC sammen med co-driver Ole R. Frederikssund fra Nordsjælland.


Esben Hegelund og Ole R. Frederiksen vandt en flot generalsejr i Ecoteck Rally Himmerland 2015.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- De små sogneveje i Himmerland bøjer ikke helt så meget i højden og i siden som længere sydpå i Jylland og på Fyn, supplerer Esben Hegelund. - Derfor var hastighedsprøverne forholdsvis hurtige i rallyet, men det passede perfekt til min kørestikl. I al beskedenhed gik vi front for rallyet fra den spektakulære 26 km. lange Lindum Skov-prøve, og vi kunne kontrolleret fastholde forspringet fra første hastighedsprøve til målstregen på Nysum Banen.


Viktor L. Danneborg og Trond Svendsen blev bedste norske mandskab i Ecoteck Rally Himmerland 2015.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Ecoteck Rally Himmerland 2015 havde kvalificeret besøg fra både Norge og Tyskland. Nordtyskerne: Jan Becker og Klaus Wicha kvitterede for invitationen med en andenplads i generalklassementet med deres Subaru Impreza WRX. Bedste nordmand blev: Viktor L. Danneborg og Trond Svendsen på 15. pladsen generelt i en Citroën DS3 R4.


Nordtyskerne: Jan Becker og Klaus Wicha hjemkørte en andenplads generelt.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Borgmester for Mariagerfjord Kommune: Mogens Jespersen fik en rally-oplevelse for livet, da han fik mulighed for en køretur på Nysum Banen i sikre kørerhænder hos Christian K. Jensen fra Ans i Peugeot 208 T16: - Jeg har selv været bilhandler (Toyota) i Hadsund gennem 40 år, men fik desværre aldrig mulighed for at køre rally. Nogle gange rundt på motorbanen tænkte jeg, at jeg selv ville have bremset for længst, men jeg følte mig alligevel sikker på, at Christian havde styr på situationen og de fysiske love/muligheder.


Borgmester for Mariagerfjord Kommune: Mogens Jespersen (t.v.) fik en rally-oplevelse for livet sammen med Christian K. Jensen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Christian K. Jensen og co-driver Freddy Petersen fulgte show-kørslen op med en tredjeplads generelt i rallyet.


Christian K. Jensen og Freddy Petersen gik til makronerne i deres Peugeot 208 T16 på Nysum Banen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Ib Kragh fra Juelsminde er i fuld gang med sit 13. rallyprojekt: Citroën DS R4, og var tæt på at melde afbud til Ecoteck Rally Himmerland 2015: - Vi manglede nogle vigtige dele til gearkassen, men fik dem tryllet frem i næstsidste øjeblik. Jeg scorede herved en fornuftig fjerdeplads generelt sammen med Mie Petersen.


Ib Kragh og Mie Petersen overvandt startvanskelighederne, og scorede en fornuftig fjerdeplads generelt.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Torben Sørensen og Henrik Petersen (Randers/Hobro) var på næsten-hjemmebane. Med startnummer 12 kørte de sig flot frem i generalklassementet til en sekser, og ligger nu lunt i DM for 4WD-divisíonen.


Torben Sørensen og Henrik Petersen kørte sig frem til et frontresultat på næsten-hjemmebane.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

En flot debut i et nyt rallyteam scorede MNJ’eren: John B. Christensen som co-driver for Anders Rygaard fra Korsør. I den serienære: Honda Civic Type R scorede rallyparret en flot 14. plads, og manglede kun 20 sekunder i at snuppe klassesejren.


Torben Sørensen og Henrik Petersen kørte sig frem til et frontresultat på næsten-hjemmebane.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Ecoteck Rally Himmerland 2015 blev afviklet uden problemer, afslutter Bjarne Sørensen. - Lidt uvant udgik kun hver sjette rallyteam, hvor det normale ellers er 30 pct. (hver tredje).

Ecoteck Rally Himmerland 2015

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Hobro
  • 20/06/15 - Hobro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: