Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Historisk Rally Team Mejer hjem fra både Holland og Hobro med nye topplaceringer

DM Rally 
23/06/15 

Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen atter hjem med de største pokaler.
I den forgangne weekend, kunne Kurt Mejer, Horsens og Vagn Åge Hansen, Vejle for anden gang i træk vende hjem fra udlandet med en førsteplads i West Euro Rally Cup (WERC)
 

Autosoft Vechtdalrally 2015 blev kørt nær tyske grænse i den nordøstlige del af Holland. I området omkring byen Hardenberg havde løbsledelsen fundet 96 km meget krævende og udfordrende hastighedsprøver.

Med stabil og hurtig kørsel på prøverne, kunne Kurt Mejer / Vagn Åge Hansen, i deres hurtige Volvo 242 Turbo, forsvare førstepladsen i West Euro Rally Cup. En generel placering på en 29. plads af 79 startende, er også godkendt.


Kurt Mejer, Horsens og Vagn Åge Hansen i Vechtdalrally 2014.

Fører stadig en internationale West Euro Rally Cup Placeringen i Holland betyder at Kurt Mejer og Vagn Åge Hansen udvider deres føring i den samlede stilling i WERC. Indtil nu har de formået at forsvare mesterskabet fra 2014, hvor Kurt Mejer kørte mesterskabet til Horsens sammen med Bent Aagesen fra Skærbæk.

Næste, og 5. afdeling i WERC køres den 15. og 16. september, så der venter en lang sommerpause. Det er planlagt at bruge sommerpausen til at få bilen gennemgået og justeret, så den er klar til at forsvare førstepladsen, når de to sidste afdelinger køres i efteråret i henholdsvis Tyskland og Danmark.

Heino Mejer og Bo Mølgaard Jensen også hjem med pokaler

Samtidig med at Kurt Mejer/Vagn Åge Hansen i Holland fik pokalerne overrakt på det øverste trin på podiet, kunne Heino Mejer/Bo Mølgaard Jensen stille sig øverst på podiet i Eco Tech Rally Himmerland. Her kørte de for anden gang i år en førsteplads hjem i den historiske klasse.


Heino Mejer fyrer den voldsomme Volvo af i Lindum Skov.
(Foto: rallypics.dk)

Eco Tech Rally Himmerland blev kørt i området vest og nord for Hobro. Her er terrænet meget kuperet, og vejene smalle. Arrangørerne havde fundet nogle af Danmarks bedst egnede veje frem til hastighedsprøverne.

Der blev afviklet 122 kilometer hastighedsprøve, hvoraf en havde en længde på hele 26 kilometer i Lindum Skov. Den meget udfordrende hastighedsprøve blev kørt to gange, og var dermed en stor del af de samlede prøvekilometer.

Zulu Djævleræs

En del af Eco Tech Rally Himmerland blev kørt på Nysum-banen, som er kendt fra TV2 Zulu’s Djævleræs udsendelser. Nysombanen er ny renoveret, og er en blanding af både grus og asfalt. Den stiller store krav til kørerne, selvom den i rallyet mest er at se som en publikumsprøve.

Her kører flere biler ad gangen på prøven. Med det vejr som vejrguderne havde fundet frem, forsvandt en del af oplevelsen dog i støv. Det gjaldt for både kørere og tilskuere.

Heino Mejer’s næste start er i Automania Bilfestival den 30. august i Silkeborg

Planerne for efterårssæsonen ligger endnu ikke helt fast for Heino Mejer og Bo Mølgaard Jensen, men det ligger fast, at de starter i det historiske rally i forbindelse med Automania i Bilfestival i Silkeborg den 30. august.

Det er også sandsynligt, at de deltager i resten af Mini Rally Syd-turneringen, hvor der resterer to løb. Det sidste Mini Rally Syd løb i oktober er på hjemmebane i Horsens den 17. oktober.

Derudover ligger det næsten fast, at de deltager i finalen om det danske mesterskab i Ans i den sidste weekend i oktober.

Her vil der blive mulighed for en intern konkurrence i teamet, da det samtidig er den sidste afdeling af WERC-Cuppen.

Historisk Rally Team Mejer

Viggo Johansen, rallypics.dk


Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  • Hobro
  • 20/06/15 - Hobro - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: