Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot-kvartet har sikret sig dobbelt føring i DM

DM Rally 
23/06/15 

En sejr i 4WD-divisionen og en andenplads i 2WD-divisionen var det konkrete udbytte for Peugeot Total Dealer Team DK, da holdets to mandskaber stillede til start i årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally – Ecoteck Rally Himmerland.
 

Men endnu vigtigere er det nu, at teamet har sikret sig en dobbelt føring i DM i rally. Christian Jensen og Freddy Pedersen fra Ans og Bjerringbro har udbygget deres forspring i 4WD-divisionen, mens Kim Madsen og Anja Posorski fra Slagelse og Rødding er rykket fra anden- til førstepladsen i 2WD-divisionen op til 1600 cm3.


Christian Jensen og Freddy Pedersen udbyggede deres føring i 4WD-divisionen.
(Foto: rallypics.dk)

”Vi fik det, vi kom efter, nemlig maksimumpoint til mesterskabet,” siger Christian Jensen, som sluttede på en generel tredjeplads. ”Vi vidste godt, at vi ikke kunne følge en WRC-bil og den specialbyggede Subaru, men det var et godt løb for os. Vi følte, at vi havde god flow i det, og tingene passede sammen, og der var ingen problemer af nogen art. Det var gode prøver. Det var fedt at køre et løb, hvor man havde sved på panden, da man kom i mål.”

I 4WD-divisionen satte mandskabet i den hurtige Peugeot 208 T16 bedste tid på syv af de ti hastighedsprøver. De nærmeste rivaler i divisionen var Ib Kragh og Mie Petersen, som var bedst på to hastighedsprøver i deres nye Citroën DS3 R5.

”Ib begynder at få mere skud i sin bil, og det er klart, at han vil komme op og bide os i knæhaserne senere,” siger Christian Jensen. ”Det er fedt at kunne gå på sommerferie med en DM-føring. Det har jeg ikke prøvet før, men jeg tror, at jeg vil få en bedre ferie end Ib får.”

”For vores vedkommende har det været et udfordrende og krævende løb, og det har været supertæt i klassen,” siger Kim Madsen, som vandt tre af de ti hastighedsprøver i 2WD-klassen op til 1600 cm3. I mål manglede han 3,2 sekunder i at vinde. En af de hastighedsprøver, hvor han og Anja Posorski blev slået, var Lindum Skov-prøven.

”Den hastighedsprøve bliver jeg ikke rigtig gode venner med. Vi rammer en chikane derinde, da vi kører den anden gang. Jeg får simpelthen låst hjulene ned mod en chikane. Jeg kan ikke nå at få styret uden om, så vi rammer direkte ind i chikanen. Det giver nogle buler og det koster noget tid, men på de andre prøver gik det fornuftigt.”

En af de hastighedsprøver, hvor Kim Madsen og Anja Posorski var hurtigst i klassen, var på Nysum-banen.


Kim Madsen og Anja Posorski var ganske få sekunder fra at vinde 2WD-divisionen op til 1600 cm3.
(Foto: rallypics.dk)

”Da vi kørte den prøve første gang, kørte vi fjerdehurtigst generelt og var ti sekunder fra de andre i klassen, og da vi kørte rundbanen Stenstrup anden gang om eftermiddagen, satte vi bedste tid i klassen. Da det var løbets Super Special Stage, gav det også tre bonuspoint til mesterskabet,” siger Kim Madsen.

”Det har været et sjovt løb, og det har været ekstremt udfordrende. Vi har ligget så tæt hele dagen og kæmpet om sekunder og hundrededele, men når pointene bliver lagt sammen, er vi i front for 2WD-mesterskabet.”

Peugeot Total Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Anja Posorski
 • Christian Jensen
 • Freddy Pedersen
 • Kim Madsen
 • Hobro
 • 20/06/15 - Hobro - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: