Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nykjær ”det blev ikke min weekend”

TCR Series 
23/06/15 

Racerkøreren Michel Nykjær har i weekenden været i aktion i den internationale touringcarserie TCR. Feltet kørte denne gang på den nybyggede Formel 1 bane Sochi Autodrom, i OL byen Sochi. Her skulle Nykjær forsøge at gentage succesen fra sidste løb på Østrigske Salzburgring, hvor han vandt sin anden sejr i serien.
 

Desværre blev det ikke nær så succesfuldt for racerkøreren fra Næstved. Nykjær kunne trods en god kvalifikation ikke omsætte resultatet til en podieplads denne gang.

”Det har været op ad bakke denne weekend! Jeg har ikke haft heldet med mig og denne weekend må desværre nok blive en til glemmebogen. Jeg har aldrig kørt på banen før, så jeg brugte lige de første træninger fredag til at lære banen at kende, og derfra røg jeg ind i flere uheld” udtaler Nykjær.


Nykjær holder klar til start på gridden.
(Foto: TCR)

Dobbelt uheld

I søndagens første heat startede Nykjær på en svær 9´ende plads. En startplacering midt i feltet kan let give uheld og ende i karambolage, hvilket det også gjorde for danskeren. Nykjær blev påkørt af svenskeren Thomas Engstrøm i Seat Leon, og Nykjær kunne ikke avancere yderligere i heatet, men endte hvor det startede med en 9´ende plads.

I andet heat startede Nykjær 2´er, men kom uheldigt fra start og måtte se sig overhalet af sin team kollega Stefano Comini. I den tætte kørsel rundt i de første sving bliver Nykjær igen ramt, denne gang af spanieren Pepe Orila i Seat Leon. Nykjær ryger udenfor banen og ned som 9´er, men kæmper en sej kamp og kan ende dagens sidste heat på en 7´ende plads.

”Jeg bliver ramt i begge heat, og falder et par placeringer tilbage. Jeg har ikke rigtig farten i bilen til at kunne overhale, så jeg må nøjes med de lidt kedelige placeringer. De her biler er ikke som de andre touringcar biler jeg tidligere har kørt, hvis man presser dem for meget kører man faktisk langsommere, så det er en hårfin balance. Jeg er ikke rigtig tilfreds med denne weekend, men jeg ser fremad og ser frem til Østrig om 3 uger, ” udtaler Nykjær.

Næste afdeling af TCR køres d. 12. juli, her skal feltet som noget nyt køre på Red Bull Ring i Østrig. Løbet er blevet erstattet af løbet i Argentina som skulle have været kørt d. 26. juli, men som altså nu er aflyst.

Michel Nykjær ligger på en 7. plads i den samlede stilling med 100 point.

Michel Nykjær

Stine Østergaard


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Sochi
  • 21/06/15 - Sochi - TCR Series
  •