Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Mathias Weinreich Smith satte tempoet på Ring Djursland

Formel Ford - DK 
23/06/15 

Nordjyden scorede hattrick og udbyggede sin mesterskabsføring i Formel Ford
Mathias Weinreich Smith, Nibe, var i en klasse for sig, da Formel Ford-kørerne mødtes på Ring Djursland for at køre sæsonens sidste løb inden sommerferien. I sin hvide Ray fra familieteamet satte han tempoet og førte an. Hurtigste mand i træningen. Hurtigste mand i tidtagningen. Og så lige tre sejre i de tre løb, der gjorde, at han forøgede sin pointscore med 50 % og udbyggede sin mesterskabsføring!
 

Den kører, som på papiret kom tættest på Mathias Weinreich Smith, var Kasper Larsen, Aalborg. Og det var faktisk kun under den frie træning, at det skete. Her var Kasper Larsen blot to hundrededele af et sekund fra Mathias Weinreich Smith, men løbsvinderen fra Spa-Francorchamps var ikke så hurtig i tidtagningen og begik en fejl i det første løb, som plagede ham resten af weekenden.


Der var ingen, som kunne følge med Mathias Weinreich Smith, som udbyggede sin mesterskabsføring.
(Foto: Morten Alstrup)

I startøjeblikket kom det nemlig til en kollision med Michael Christiansen, Kongerslev, hvilket ikke blot betød, at begge måtte udgå, men også at Kasper Larsen blev beordret til at starte fire pladser længere tilbage på startgridden til de to efterfølgende løb, uanset hvor godt hans resultater ellers ville have placeret ham. Nordjyden brugte derfor andet heat til at arbejde sig op igennem feltet, da han kørte sig fra 14. til fjerdepladsen, mens han i tredje heat havde et avancement fra ottende- til andenpladsen.
Her fik han dog et par placeringer foræret.

Niels Ejnar Rytter, Trustrup, havde i det to foregående løb været i storform. Veteranen var næsthurtigst i tidtagningen, og det lykkedes ham at holde denne placering til mål i første løb, mens han i det andet måtte se sig slået af Christian Schandorff, Rønde, og bliver treer. I tredje og sidste løb havde han en lang duel med Sander Wichmann Mortensen, Valby, om tredjepladsen, men kombattanterne kom for tæt på hinanden og havnede begge i sandkassen efter at have flettet hjul.


Niels Ejnar Rytter fik kælenavnet Pokalrytter efter pokaler i to af de tre løb.
(Foto: Morten Alstrup)

Formel Ford-klassen kunne på Ring Djursland også byde velkommen til en ny kører. Det var Daniel Lundgaard, Hedensted, som efter en svær start som bilkører i en anden klasse hurtigt fandt farten. Han var tredjehurtigst i tidtagningen, men løb senere ind i problemer med bl.a. bremserne på sin bil, og en enkelt ottendeplads blev derfor det eneste synlige resultat, han kunne fremvise.

Kørerforeningen for Formel Ford

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 21/06/15 - Ring Djursland - Formel Ford - DK
  •