Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Sebastian Asch og Luca Ludwig vandt over regnen

ADAC GT
Masters 

22/06/15 

Søndagen bragte den første sæsonsejr til Sebastian Asch og Luca Ludwig. Der var også lidt til den interne historiebog for det var første sejr for dem hos Zakspeed teamet.
I alle de hidtidige løb i denne sæson, er parret blevet klassificeret i top 4 og er også den sjette vinder i denne sæson. Det giver afveksling på podiet. Daniel Keilwitz og Andreas Wirth fra Callaway teamet, kørte deres Corvette ind på andenpladsen foran Florian Stoll og Marc Basseng i Audi R8.
 


Sebastian Asch og Luca Ludwig
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Alle startede på tørvejsdæk, men på opvarmningsomgangen begyndte det at regne meget stærkt. Løbslederen besluttede at alle skulle køre i pit og få skiftet til regnvejrsdæk. Efter en kort pause, blev løbet genstartet. Straks efter starten indledte Luca Ludwig jagten på den førende Bernd Schneider. De to kørere kæmpede tæt om førstepladsen, indtil løbet blev neutraliseret på grund af sikkerhedsbilen, som blev sendt ud på grund af den meget kraftige regn.


Daniel Keilwitz og Andreas Wirth
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Efter genstarten udviklede duellen sig til en tre-kamp idet Daniel Keilwitz i Corvetten også blandede sig. Lige før skiftet til Andreas Wirth lykkedes det for Keilwitz at komme forbi Bernd Schneider og dermed i føring. Efter kørerskiftet var det dog igen Mercedesen, nu med Hari Proczyk bag rattet, der var i føring. Samtidigt kom Wirth under pres fra Sebastian Asch der var kommet i den anden Mercedes. Hari Proczyk mistede dog førstepladsen igen, da der skulle afvikles en stop-and-go straf efter en uregelmæssighed i forbindelse med pitstoppet.


Florian Stoll og Marc Basseng
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Føringen gav Sebastian Asch ikke fra sig i den resterende del af løbet og fik dermed sin femte podieplacering i denne sæson. Han vandt med 2,8 sekunder til Callaway Corvetten. Efter afviklingen af stop-and-go straffen var Hari Proczyk og Bernd Schneider helt tilbage på en placering som nummer 10.

En pointløs periode sluttede for Florian Stoll og Marc Basseng i Audi R8 LMS ultra. I et løb som blev fuldført af alle deltagere trods de meget svære betingelser kørte de to kørere sig flot frem gennem feltet. Det var deres podieplacering for Audi og deres første siden de vandt mesterskabet i 2012.


Podiet
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Efter en utrolig stærk opkørsel gennem feltet, blev fjerdepladsen besat af Nicki Thiim og Jordan Lee Pepper - også i Audi R8 LMS ultra. De var startet fra en placering som nummer 18. Vinderne fra lørdagens løb, Dominik Baumann og Jens Klingmann, sluttede dette løb på femtepladsen.

Næste løb i ADAC GT Masters serien køres allerede om små 2 uger på Lausitzring.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 21/06/15 - Spa-Francorchamps - ADAC GT Masters
  •