Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Blancpain GT Endurance Series

Fint resultat i Frankrig for Insight Racing

Blancpain GT
Endurance Series 

22/06/15 

Insight Racing Denmark nåede målet i BlancPain Endurance Series på Paul Ricard - i mere end en forstand. Efter seks timers intenst race kunne danskerteamet tage hjem med en femteplads.
 

Martin Jensen og Dennis Andersen havde før tredje afdeling af BlancPain Endurance Series sat sig som mål, at en femteplads ville være tilfredsstillende.

Og netop en pointudløsende femteplads var målet for danskerduoen - et resultat, der blev nået i det sidste kvarter af løbet.

Inden da havde Martin Jensen kvalificeret Ferrari 458 Italia-raceren med #17 på siden ind som treer i klassen og 13. samlet. Et mere end godkendt resultat i det mere end 60 biler store felt.


Fint resultat i Frankrig for Insight Racing.
(Foto: Xynamic Automotive Photography)

En kaotisk start så dog Dennis Andersen dale i resultatlisten, men stabil kørsel efter en omstart, en solid pitstrategi og en hastigt jagende Martin Jensen i den sidste time af løbet betød, at teamet kunne indkassere yderligere 12 point til regnskabet.

Vindere blev Nissan #23 i en heftig slutduel med Bentley #7.

Næste løb i BlancPain Endurance Series er sæsonens højdepunkt, 24-timersløbet på Spa-Francorchamps den 21-26. juli. Inden da køres en testdag i næste uge på den belgiske bane.

Toppen i BlancPain Endurance Series på Paul Ricard:

1 Wolfgang Reip, Alex Buncombe, Katsumasa Chiyo, Nissan GT Academy Team RJN, Nissan GT-R Nismo GT3 171 omgange
2 Guy Smith, Andy Meyrick, Steven Kane, Bentley M-Sport, Bentley Continental GT3, +7.988
3 Markus Paltalla, Lucas Luhr, Maxime Martin, BMW Sports Trophy Team Marc VDS, BMW Z4, +10.190
4 Daniel Juncadella, Nico Bastian, Stef Dusseldorp, ROWE Racing, Mercedes SLS AMG GT3, +52.995 14 Dennis Andersen, Martin Jensen, Insight Racing Denmark, Ferrari 458 Italia, + to omgange

Martin Jensen, teammanager og kører:

“Vi mistede meget i første stint, hvor der kom restart og hvor flere konkurrenter overhalede under gult flag i et rent kaos - uden at det på nogen måde var Dennis' skyld. Ved første pitstop mistede vi så 20 sekunder pga. en hjulbolt, der sad fast.

Men vi er godt tilfredse med resultatet, hele teamet arbejdede rigtigt godt. Nu er moralen høj igen på hele holdet, vi nåede P5 og alt flaskede sig nogenlunde.

Jeg gav alt hvad jeg havde i sidste stint, og så vi fik kørt os et par pladser frem, hvilket var et godt resultat. Nu ser vi frem mod næste store udfordring.”

Dennis Andersen, kører:

"Starten var meget kaotisk - full course yellow på første omgang, men det var der så en stor flok der ignorerede. Og ved den genstart der blev lavet var der også kaos, så jeg blev fanget imellem biler der vendte i alle retninger. Det irriterede mig naturligvis meget at smide Martins flotte kvalificering væk på den måde.

Men en god strategi, gode pitstops og stints fra Martin sikrede stadig et godt resultat!"

Se highlights fra løbet her:

Insight Racing Denmark


Læs mere om:
  • Dennis Andersen
  • Martin Jensen
  • Insight Racing
  • Paul Ricard
  • 20/06/15 - Paul Ricard - Blancpain GT Endurance Series
  •      ASETEK SIMSPORTS