Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Sejr til Baumann og Klingmann i lørdagens løb

ADAC GT
Masters 

20/06/15 

Det var BMW der vandt det første af 2 løb på Spa-Francorchamps banen i weekendens afdelinger i ADAC GT Masters serien på den belgiske bane.
Det skete da Jens Klingmann kort efter starten lagde sig i front, og man ikke tillod andre at overhale.
 

Selvom det var Jens Klingmann og Dominik Baumann der vandt løbet, så var det ikke sådan det så ud i lige ved starten. Her måtte Jens Klingmann nemlig lade 2 andre biler komme forbi. Den ene sørgede dog selv for at komme ud af løbet da den kort efter skred ud og ramte afspærringen. Det fremprovokerede en periode med sikkerhedsbil på banen. Og da løbet igen blev givet frit, kunne Jens Klingmann faktisk uden de store problemer overhale den anden af de to fra tidligere.


(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Den egentlige grundsten til en mulig sejr, lagde Jens Klingmann ved den nye busstop chikane. Ved at prøve at overhale på ydersiden, lykkedes det for Jens Klingmann at komme forbi den førende Sebastian Asch. Der var så stort overskud i bilen, at Jens Klingmann stille og roligt kunne trække fra Sebastian Asch i hans Mercedes.


Sebastian Asch og Luca Ludwig på vej mod andenpladsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I forbindelse med det obligatoriske pitstop med tvungent kørerskifte, lykkedes det at bevare forspringet. Derefter var der ingen rigtig trussel mod sejren. Derimod var der væsentligt mere arbejde for Sebastian Asch og Luca Ludwig på andenpladsen. Sebastian Asch kom under et markant pres fra Martin Ragginger på tredjepladsen. Men en stop-and-go straf på 5 sekunder ødelagde det for Ragginger. Afstanden til den foranliggende Mercedes blev for stor. Teamkollega Klaus Bachler kunne dog køre bilen i mål fjerdepladsen.


Luca Stolz og Jeroen Bleekemolen nåede lige akkurat tredjepladsen
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I forbindelse med afviklingen af Ragginger/Bachler stop-and-go straffen, øjnede Luca Stolz og Jeroen Bleekemolen i deres Bentley Continental chancen for at få en placering. Men det var knap, for på målstregen var der kun 0,7 sekund mellem dem med fordelen til Stolz/Bleekemolen.

For Jordan Lee Pepper og Nicki Thiim gik det sådan i dagens løb at man fik kørt sig op fra 14. pladsen til 11. pladsen. Men desværre er det lige udenfor de pointgivende placeringer.

Næste løb køres søndag kl. 12.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 21/06/15 - Spa-Francorchamps - ADAC GT Masters
  •