Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Dobbelt Mercedes på pole

ADAC GT
Masters 

20/06/15 

Hvordan kan det lige lade sig gøre? Jo, der er tale om to forskellige kvalifikationer. Det var lagt op til at den tidligere DTM stjerne, Bernd Schneider, skulle have en afgørende finger med i ADAC GT Masters løbene på Spa-Francorchamps banen. Og ja, han kørte sig til pole i det ene af løbene, det der afvikles søndag. Det der afvikles senere i dag, har Sebastian Asch som polesætter.
 

Med store og mørke skyer på himlen, timede Sebastian Asch det helt perfekt. Den førende i den samlede stilling, angreb straks fra start af kvalifikationen den godt 7 kilometer bane og forbedrede den hidtidige bedstetid. Allerede på omgangen efter forbedrede han så sin egen bedstetid. Til sidst vidste sig at ingen andre kunne byde ind med en bedre tid. Næstbedste tid blev sat af BMW Z4 køreren Jens Klingmann. Dermed lykkedes det for Jens Klingmann at presse sig ind foran Martin Ragginger i Porsche 911 som måtte nøjes med en startplacering som nummer 3 i lørdagens løb. Med på anden startrække er Stefan Wackerbauer i Audi R8.


Sebastian Asch og Luca Ludwig
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

David Russell der vandt på Red Bull Ring i hans Lamborghini Gallardo blev noteret som værende femte hurtigst men, men, men. Australieren var ellers godt på vej med en rigtig god tid, men skred ud og ramte autoværnet. Bilen er dog så beskadiget at man ikke forventet at den kan stille til start i denne weekend.

Og så dukker han op. For i den anden kvalifikation, den der gælder til søndagens løb, var det at Bernd Schneider der viste sig at være den hurtigste på den belgiske bane. Efter ham var det Uwe Alzen og Luca Ludwig der skulle kæmpe om de næstkommende startplaceringer.


H. Proczyk og Bernd Schneider
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Det var Bernd Schneider der satte tempoet, og det var Uwe Alzen der i sin BMW Z4 kørte næsthurtigste og derfor kunne være med i forreste startrække. Dominik Baumann syntes at han ville blande sig i topdueller og tog sig af tredjehurtigste tid. Luca Ludwig måtte derfor nøjes med en fjerdeplads i startopstillingen til søndagens løb.

Det gik ikke sådan specielt godt for Nicki Thiim og hans makker Jordan Lee Pepper. I kvalifikationen blev det til en startplacering som nummer 14 i lørdagens løb, og som nummer 18 til søndagens løb.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 21/06/15 - Spa-Francorchamps - ADAC GT Masters
  •