MC sport

Simon Tirsgaard hentede de første point på Nürburgring

MC sport
18/06/15

Simon Tirsgaard deltog i den forgangne weekend på den meget imponerende motorsportsbane på Nürburgring, Tyskland, i IDM serien på sin BMW S 1000 RR i den store Superstock 1000 klasse, og indfriede sit mål med at tilkæmpe sig point til serien.

Efter tidtagning lørdag skulle Simon starte som nr. 16 til søndagens 2 løb. Lørdagens første tidskørsel blev kørt i regnvejr, og Simon var efter de 30 minutters tidtagning på en imponerende 8. plads, men det blev senere vekslet til den omtalte plads som nr. 16 i 2. tidtagning på den helt tørre bane.

Begge søndagens 2 løb blev kørt under helt perfekte forhold med høj sol og ideelle forhold på den meget afvekslende og kuperede bane. I det første løb kom Simon Tirsgaard i en gruppe, hvor han dumpede ned på 20. pladsen fra startplaceringen som nr. 16, men han fik sidst i løbet kæmpet sig frem til en 15. plads, men i et af de sidste sving blev han passeret, og måtte tage til takke med en plads som nr. 16 lige ud for pointene. Fra pladsen som nr. 12 og til Simon var der kun 2 sekunder – der bliver virkelig dystet om placeringerne i det 40 mand store felt.

Simons nye Schubert hjelm med Rema 1000 logo udført af J B Autolakering i Skjern.
(Foto: Dan SP Photo – race foto)

I løb 2 fik Simon en god start og holdt sin placering som nr. 16 efter nogle intense kampe med konkurrenterne lige omkring sig. Efterhånden tilkæmpede Simon sig en placering som nr. 14 ved passage af det ternede flag med 2 point til kontoen, hvorved målet for løbene på Nürnburgring blev opfyldt.

Det var første gang Simon kørte på banen efter 8 år, hvor han sidst kørte på en 125 kubik maskine, og nu var den skiftet til den meget større BMW S 1000 RR med 200 hk.

Simon Tirsgaard deltager i den kommende weekend på Ring Djursland i Zenergy Super Challenge serien, der køres sammen med flere bilklasser. Der køres 2 løb lørdag og 1 løb søndag.