Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Succes weekend for Scotty teamet i Padborg, trods store udfordringer

Special Saloon 
15/06/15 

Det var med nød og næppe at vi fik Scottyen klar efter påkørslen ved åbningsløbet på Jyllandsringen. Det så måske ikke ud af så meget, men der skulle laves en del arbejde på rørrammen, udstødningssystemet, samt måtte vi til Holland for at få repareret kulfiberen, men vi nåede det, og drog fredag aften til Padborg.
 

Den første træning gik ok, og efter at DEC var færdige med at køre lørdag eftermiddag, gjaldt det tidtagningen. Vi fik nogle lidt friskere dæk på, og gik i gang. Bilen kørte sådan set fint nok, men der var problemer med brændstofpumperne, der slog sikringerne fra flere gange, så det var svært at fokusere på at køre stærkt, når man hele tiden skulle holde øje med benzintrykket og andre røde lamper!. Kan jo være fatalt for sådan en turbomotor, at køre for magert. Det næste der skete var at jeg blev kaldt i pit med teknisk defekt. Det viste sig, at min transponder ikke virkede som den skulle, og jeg fik ikke noteret nogen tid, så resten af tiden brugte vi som træning.


(Foto: Keld Dohm)

Søndag morgen havde vi travlt med at gøre bilen klar. Vi monterede en ny benzinpumpe, samt fik en anden transponder i, og nåede lige akkurat at få den færdig inden varm upen, takket være min trofaste mekaniker Lars Jeppesen, samt nogle utroligt hjælpsomme folk fra andre teams. Tilsyneladende virkede alt nu som det skulle, og vi var klar til 1. Heat, hvor vi skulle starte bagest p.g.a. den defekte transponder. Jeg startede stille og roligt ud, og kom hurtigt forbi den bageste halvdel af feltet, og ca. midt i heatet kunne jeg begynde at få øje på de forreste i feltet, hvilket motiverede mig til at give den endnu mere gas, og på 10. omgang satte jeg ny personlig rekord i Padborg i tiden 1.00,7 hvilket var en lille personlig sejr i sig selv. Der var dog et par sekunder op til de allerhurtigste i klassen, men det skal vi nok få styr på, når vi får mere erfaring med at sætte undervognen op. Det er i hvert fald ikke motorkraft og langsidehastighed vi går ned på, skulle jeg hilse og sige!! 1. Heat sluttede jeg som nr. 6 generelt, og nr. 2 i min gruppe.


(Foto: Keld Dohm)

I 2. heat skulle jeg starte nr. 5, og den plads holdte jeg med nød og næppe, efter intense kampe med bl.a. Hans Henrik Pedersen og Roland Poulsen, som jeg vandt, og fik dermed weekendens første og eneste klassesejr! I 3. heat skulle jeg igen starte nr. 5, men var reelt nr. 4., da Christian Nilsen skulle nå sin færge til Norge. Jeg skulle starte lige bagved Jørgen Hansen i hans lynhurtige Porsche RSR, og jeg havde skumle planer med at drille ham lidt i dette 3. og sidste heat, men det skulle vise sig, at det var mig der blev drillet af både Roland Poulsen og Hans Henrik Pedersen, der begge kom forbi mig. Det viste sig at mine bremseklodser var fuldstændigt nedslidt, og jeg havde næsten ingen bremsekraft tilbage efter ca. 5 omgange, og måtte bremse alt for tidligt flere steder på banen. Desuden begyndte mine benzinpumper at slå sikringen fra igen, hvilket var et stort irritationsmoment. I 3. heat sluttede jeg som generelt nr. 5 og nr. 2 i min klasse.

Trods flere små tekniske problemer, er vi fuldt ud tilfredse med weekenden, så nu ser vi frem til næste afdeling på Ring Djursland i august. Vi er allerede i fuld gang med at give bilen det store serviceeftersyn, så vi fremadrettet kan være foruden disse irriterende småproblemer.

God sommer herfra.

SSC nr. 504
Andreas Kjærgaard

Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Andreas Kjærgaard
  • Padborg Park
  • 07/06/15 - Padborg Park - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her