Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Mortensen gjorde det nærmest umulige!

Danish
Supertourisme
Turbo 

13/06/15 

Frederik og hans team, Perfection Racing, var i weekenden, d. 6.-7. juni, på den legendariske racerbane Spa Francorchamps og køre tredje afdeling af Danish Supertourisme.
Weekenden startede allerede ud fredag formiddag, hvor den første af to træninger skulle køres. Frederik lagde sig stabilt i toppen af feltet i begge træninger, på trods af at nordsjællænderen ikke havde testet på banen før løbet, i modsætning til mange af de andre kører.
 

- Jeg kører mod personer som bl.a. Mikkel Mac, der om onsdagen testede på banen. Han testede dog en Ferrari 458, men han fik nogle kilometer på banen, som klart har været en fordel. Det samme gjorde Micheal Outzen og nogle af de andre kører i deres biler om torsdagen, fortæller Frederik.


(Foto: Motorsporten.dk)

I kvalifikationen lørdag morgen var Frederik igen klar i bilen. Desværre gik det knapt så godt for ham, da han efter ganske kort tid måtte i pitten med en defekt turboslange. Teamet arbejde hårdt og intenst igennem hele kvalifikationen, men desværre måtte Frederik indse, at han ikke fik mulighed for at sætte en tid, og måtte derfor starte bagerst i feltet til første heat.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at jeg ikke kunne få sat en tid i kvalifikationen, men mit team forsøgte alt hvad de kunne for at fiske problemet, desværre uden held.

Frederik startede bagerst af alle kørerne, og var klar til en intens kamp op igennem feltet. I løbet af intet mindre end tre omgange, havde den talentfulde kører kæmpet sig fra en 14. til en 2. plads i det hårde felt. Frederik forsvarede sin 2. plads helt til slut, og halede tydeligt ind på Micheal Outzen på 1. pladsen, med en sidste omgangstid 2 sekunder hurtigere end Outzen.

- Jeg er kendt for at kunne køre mig op gennem et felt, men at jeg skulle gøre det fra en 14. til en 2. plads på så få omgange i det hårde felt, det overraskede mig. Men her er det virkelig tydeligt hvor meget forberedelse betyder! Lyder det fra en stolt Frederik Mortensen.

Søndag gik det løs igen, og Frederik skulle køre andet heat fra 7. pladsen, da de første 8 kører roteres for mere intens race. Frederik fik en kanon start og lå 2'er efter få omgange. Desværre kostede en procedurefejl Frederik sin flotte 2. plads, og han endte i stedet P8. Frederik fik en drive through, som betyder at han skulle køre gennem pitten. På banen må man ikke have fire hjul ud over trackslimits (den hvide streg rundt om banen).

Frederik mistede balancen i bilen og måtte overstrege grænsen, da han ellers ville smadre bilen i barrieren med 220 km/t. Nordsjællænderen kørte til siden og gav plads, hvilket signalerer til dommeren, at han godt var klar over fejlen, men intet andet kunne gøre i situationen. Dommeren dømte alligevel og Frederik fik en urimelig straf, der senere blev undskyldt som procedurefejl.

- Det er selvfølgelig super ærgerligt at jeg mister min placering pga. en procedurefejl, som selvfølgelig skulle være undgået. I sådan en situation er der bare intet at gøre.


(Foto: Motorsporten.dk)

Fredensborgkøreren startede P8 i tredje heat, og var på 5. pladsen i løbet af første sving. Desværre var der en kører der påkørte Frederik bagfra, så hans bil havde problemer med højresving. Sammenstødet var så voldsomt, at glasfiberen røg ind på dækket og opvarmede hjulet, så Frederik endte tilbage på P8. Han kæmpede videre, og et fantastisk pitstop fra Frederiks mekanikere sendte ham ud som P2. Frederik holdte sin placering frem til målflaget, og endte med sølv til Euro Race.

- Det kan siges at have været en weekend med både op- og nedture, men både teamet og jeg har kæmpet alt hvad vi kunne, og det endte med at blive en rigtig indbringende weekend.

Frederik og Perfection Racing er klar igen allerede om 14 dage, hvor det igen går løs på Ring Djursland 20.-21. juni, til fjerde afdeling af Danish Supertourisme.

FM RACING & EVENT


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 07/06/15 - Spa-Francorchamps - Danish Supertourisme Turbo
  •