1600 Challenge

Team Kolding Bed & Breakfast med helt fremme

13/06/15

Team Kolding Bed & Breakfast var med helt fremme i forreste del af feltet, da 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park.
Den første afdeling i slutningen af april havde ikke givet teamet de ønskede resultater, så derfor havde forberedelserne være ekstra intense forud for dette andet løb.

Teamet består af Jan Jespersen, Ejer af Kolding Bed & Breakfast, som deltager i en Peugeot 207. Jan er en helt ny kører i sporten. Han tog racerlicensen i april måned, så for hver eneste omgang at han kører på banen, så bliver omgangstiderne bedre og bedre. Han deltager i både Rookiemesterskabet, for nye kørere, samt Oldboysmesterskabet for kørere over 45år.

(Foto: CN Photo)

Teamets anden kører er Carsten Rasmussen, som deltager i en nyere Peugeot 208. Han er en noget mere erfaren rotte. Han har kørt motorsport i godt 10 år, og har primært deltaget i Yokohama 1600 Challenge, men også snust lidt til andre løbsserier. Flere gange har han kæmpet med om det generelle mesterskab, bl.a. med 2 andenpladser i 2005 og 2005, fulgt op af en 3. plads i 2008. Sidste år kæmpede han med om Oldboysmesterskabet. Faktisk lå han og førte mesterskabet gennem hele sæsonen, indtil han måtte udgå i sæsonens allersidste heat på grund af en defekt på bilen, og derved måtte se guldmedaljen ændre farve til sølv i stedet.

Denne weekend stødte en 3. kører til teamet. Bernth Stott Jørgensen, indehaver af Frederikssund Autolakering, deltog med sin Suzuki Swift Sport, og har også stor erfaring og er bl.a. løbsvinder i Yokohama 1600 Challenge, men har derudover også bl.a. taget en sejr i 12 timers løbet på Hungaroring i 2013.

Træningen denne weekend startede lørdag eftermiddag, og her viste Carsten Rasmussen i Peugeot 208 med nummer 8 på siden, at han havde rigtig god fart i bilen. Han lå nemlig ud med at sætte 3. bedste tid i det 24 bils store felt.

Bernth Stott Jørgensen har ikke været ude og køre siden 2013, så han skulle lige have rusten banket af, men kørte alligevel en meget respektabel 12. bedste tid.

Jan Jespersen gav sin Kolding Bed & Breakfast dekorerede Peugeot 207 godt med gas, og satte 19. bedste tid.

Så alle 3 chauffører var meget håbefulde forud for kvalifikationen sidst på eftermiddagen lørdag.

Det med god grund. På trods af at kvalifikationen var blevet forkortet, samt en Safety Car periodie undervejs som yderligere reducerede mulighederne for at sætte en tid, lykkedes det både Carsten Rasmussen og Bernth Stott Jørgensen at finde mere fart i bilen, mens Jan Jespersen kørte marginalt langsommere. Startplaceringerne rakte til henholdsvis 5., 9., og 20. startposition.

Søndag formiddag gik starten på 1. heat. Carsten kom rigtig godt afsted, og det lykkedes ham at køre bilen hjem på 5. pladsen uden nævneværdig dramatik.

Bernth Stott Jørgensen havde et lidt mere begivenhedsrigt løb, hvor han på første omgang var helt nede på 12. pladsen, men med sublim kørsel fik sig kæmpet tilbage på 9. pladsen i løbet af de 14 omgange, som ræset varede.

Jan Jespersen holdt 20. pladsen fra starten og lå i flere intense kampe, som bølgede frem og tilbage. Han lå og pustede 19. pladsen i nakken, men kunne desværre ikke komme forbi, så slutresultatet her blev det samme som udgangspunktet.

I middagspausen blev de 3 Team Kolding Bed & Breakfast biler tjekket grundigt igennem, så de var helt klar til at angribe i heat 2.

Starten forløb ikke perfekt for Jan Jespersen, da han faldt tilbage på sidste position. Men igen viste han fightervilje, og fik sig kæmpet op på 21. pladsen, og satte undervejs sin personlig bedste omgangstid gennem hele weekenden. Han var hurtigere end flere af de forankørende, men en lang Safety Car periode midt i heatet, gav ham ikke så mange omgange til at få overhalet i. Men fartet var der helt sikkert i både bilen og køreren.

Bernth Stott Jørgensen og den Frederikssund Autolakering bemalede Suzuki Swift Sport fik en kanonstart fra 9. position og overhalede 2 konkurrenter allerede på første omgang. Midt i heatet lykkedes det at komme op på 6. pladsen og ikke mindst at holde 7. pladsen på god afstand. Målflaget blev passeret i 6. position, hvilket må siges at være et rigtig godt resultat efter halvandet års pause siden han sidst sad i bilen.

Carsten Rasmussen viste Kolding Bed & Breakfast flaget på allerbedste vis. Godt nok faldt han 1 plads tilbage i starten, men fra 5. position gik jagten ind på de forankørende. Først blev det til avancement til 4. pladsen, hvorefter han 2 omgange før mål overhalede manden på 3. pladsen. På løbets allersidste omgang kom han helt op til 1. og 2. pladsen, men tiden og mulighederne løb ud, så han krydsede målstregen i 3. position – mindre end 1 sekund fra 1. pladsen.

Team Kolding Bed & Breakfast fik derfor en helt fortrinlig pokalhøst denne weekend. I heat 1 vandt Carsten Rasmussen nemlig kampen i Oldboysmesterskabet, mens han i heat 2 både snuppede en generel 3. plads samt endnu en sejr i Oldboys. Derved udbyggede han føringen til 12 point i Oldboysmesterskabet, men arbejde sig også op på en delt 6. plads i det generelle mesterskab.

Jan Jespersen fik sæsonens 3. pokal i Rookiemesterskabet i heat 1, med en 3. plads, men missede desværre chancen for at gøre fuldt hus i heat 2 – men tog trods alt stadig en 4. plads. Jan indtager en aktuel 3. plads i Rookiemesterskabet for nye kørere, som ikke tidligere har kørt asfaltbanesport, og ligger kun 7 point fra føringen af det mesterskab. Det blev også til adskillige point i Oldboysmesterskabet, og her indtager han en aktuel 7. plads.

Næste løb i Yokohama 1600 Challenge køres på Ring Djursland den 20.-21. juni, og her er Team Kolding Bed & Breakfast reduceret til 2 biler igen. Bernth Stott Jørgensen lader nemlig sin Frederikssund Autolakering dekorerede Suzuki Swift Sport blive derhjemme, mens både Jan Jespersen og Carsten Rasmussen endnu engang møder op i henholdsvis Peugeot 207 og Peugeot 208, i jagten på endnu flere pokaler og avancement i det generelle mesterskab. Carsten har kun 9 point op til den generelle mesterskabsføring, og med 25 point til vinderen af hvert heat, går han helt sikkert efter at tage fra Ring Djursland med føring i både Oldboysmesterskabet samt DIF Danmarksmesterskabet.