1600 Challenge

Gode placeringer til Lyck Motorsport

12/06/15

Der blev kørt rigtig gode placeringer hjem af Søren Lyck og Lyck Motorsport ved den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge.
Klassen var rykket til Padborg Park, og efter at åbnet sæsonen med en 8.og en 6. plads på FDM Jyllandsringen, var teamet meget håbefulde for endnu bedre placeringer til netop dette løb. Sidste år kørte Lyck nemlig en 4. plads hjem på den sønderjyske bane i en VW Polo Gti, som teamet i denne sæson har udskiftet til en Peugeot 207.

(Foto: CN Photo)

Træningen lørdag eftermiddag forløb rigtig godt. Søren gav kaffebilen godt med gas og kunne efter de 20 minutters kørsel notere sig 5. bedste tid i det 24 bils store felt, hvilket var en rigtig god start på sæsonen.

Senere samme dag var det tid til kvalifikationen. Det blev til en kraftig reduceret udgave, da en Safety Car på grund af en afkørsel midt i kvalifikationen, reelt kun gav kørerne 5 omgange til at sætte kvalifikationstiden. Det fik Søren udnyttet til fulde. Faktisk så havde han længe hurtigste tid af alle, men i de døende minutter fik konkurrenterne lige lidt mere fart på, så det desværre kun rakte til 6. startposition.

Søndag formiddag skulle heat 1 køres. Da de 5 røde lamper gik ud, fik den kaffebønne bemalede Peugeot 207 med nummer 49 en super start, og allerede efter 1. omgang var han helt oppe på 3. pladsen! Herefter blev det til et løb, hvor Andreas Top Jensen mere eller mindre heletiden lurede i bakspejlet.

2 omgange før mål smuttede han desværre forbi, og på trods af Søren prøvede at kæmpe sig tilbage, blev målstregen krydset i 4. position, men stadig med masser af gode point til mesterskabet.

Efter 8. position i årets første heat, 6. i årets andet, 4. i årets tredie, var det jo åbentlyst hvad der så måtte komme…

Top 8 startplaceringerne blev som sædvanlig vendt til heat 2, og fra 5. position lykkedes det Esbjerg Motor Sport Auto medlemmet at komme op på 4. position. På løbets 3. omgang kom der Safety Car og det klumpede hele feltet sammen igen, hvilket var både godt og skidt. Efter nogle omgange bag denne, blev løbet givet frit igen, og Lyck kunne herefter starte jagten på 3. pladsen. Det lykkedes at erobre denne 5 omgange før mål. Skulle det virkelig lykkedes at komme på podiet?

På næstsidste omgang skete det desværre endnu engang at en konkurrent smuttede forbi. Derved var det endnu en 4. plads som blev kørt hjem, da det ternede flag faldt.

4. pladser giver rigtig gode point til mesterskabet, men teamet havde håbet på at kunne få en pokal med hjem.

Pointhøsten har givet Lyck Motorsport et avancement til 5. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet, og er nu kun 6 point fra føringen i mesterskabet.

Der skal også lyde en stor tak til DetLED.dk. Dette nye samarbejde gør det muligt at kæmpe med helt i toppen af mesterskabet.

Næste løb køres den 20.-21. juni på Ring Djursland. Godt nok skal der 40kg succesballast med i bilen, men teamet håber nu stadig på at kunne snuse rundt så tæt på podiepladserne som muligt, når den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal afvikles.