Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Debutsejr til Jonas Lynge i Yokohama 1600 Challenge

1600 Challenge 
12/06/15 

Det blev en super god sæsonstart for Jonas Lynge, da den 2. afdeling af Yokohama 1600 Challenge kørte på Padborg Park.
Teamet havde siddet over ved den første afdeling for halvanden måned siden, men DM 3’eren fra 2014 var nu helt klar til at komme ud på banerne og give den fuld gas igen.
 


(Foto: CN Photo)

Lørdag eftermiddag kørte det 24 bils store felt på banen for første gang, og det var samtidig første gang at Jonas var tilbage i bilen siden finaleløbet på FDM Jyllandsringen i slutningen af september sidste år. Men det kunne man nu ikke se på tiderne. 6. hurtigste tid, med en tid der var sat allerede på hans blot 3. omgang. Så fik han i hvert fald meldt ud at han var tilbage!

I kvalifikationen senere samme dag skulle der kæmpes om startplaceringerne til det første heat. Efter kort tid kom der en Safety Car, som gjorde det umuligt at sætte nogen tid. Da den forlod banen igen, var der tid nok til 5 flyvende omgange. Her gav den unge kører fra Nibe fuld gas i håbet om en rigtig god startplacering.

Det rakte til 8. startposition, hvilket var et ok udgangspunkt forud for de 2 heat søndag.

Søndagens første heat skulle køres kl. 9.40, og her var Jonas måske en af de mest vågne i starten. I hvert fald vandt han 2 placeringer allerede på første omgang. Bilen kørte dog ikke helt som den skulle, så stille og roligt tabte han tid til konkurrenterne, og måtte se sig passeret af 2 konkurrenter igen, inden at målflaget blev krydset på 8. pladsen.

En 8. plads i heat 1 giver Pole Position til heat 2, så det var teamet meget opsatte på at udnytte til fulde.


(Foto: CN Photo)

Fra første position skød han flot afsted og fik opbygget et lille forspring til den nærmeste forfølger. På løbets 3. omgang kom der Safety Car, så det gjorde at hele feltet blev samlet igen, hvorefter Jonas Lynge måtte gøre det hele en gang til.

Heldigvis fik han et godt hul til forfølgerne, som lige skulle bruge nogle omgange til at komme helt op til ham igen. Det blev dog til 5 intense omgange, hvor nærmeste forfølger hele tiden pustede Jonas i nakken, og flere gange var helt oppe på siden.

Han blev dog afvist gang på gang, og efter 11. omgange kunne Jonas endelig køre over målstregen som allerførste mand i sin asfaltbanekarriere, som han havde gjort i gokartsporten så mange gange før.


(Foto: CN Photo)

Teamet var ovenud lykkelige for denne fantastiske sæsonstart, især med henblik på at alle konkurrenterne allerede havde været på banen en gang i denne sæson.

Pt. bliver 10. pladsen i DIF Danmarksmesterskabet indtaget, men der er stadig masser af muligheder for avancement, når den 3. afdeling af Yokohama 1600 Challenge køres på Ring Djursland den 20.-21. juni.

Jonas Lynge

JJ Media


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/06/15 - Padborg Park - 1600 Challenge
  •