Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kasper Larsen strøg til tops på Spa-Francorchamps

Formel Ford - DK 
12/06/15 

Nordjyden fik to sejre ud af tre mulige på den belgiske Formel 1-bane
Kasper Larsen, Aalborg, fik sit gennembrud, da Formel Ford-klassen i weekenden besøgte den legendariske Spa-Francorchamps-bane. På racerbanen, som senere på året er vært for det belgiske Formel 1 Grand Prix, lykkedes det ham at køre to sejre hjem i de tre løb.
 

Men da løbsweekenden tog sin begyndelse, virkede det til, at Kasper Larsen stod overfor en udfordring, der var mere stejl end den bakke, som følger lige efter Spa-Francorchamps berømte Eau Rouge-sving. Et teknisk problem betød, at han ikke fik noteret en eneste omgang under tidtagningen, og han måtte derfor starte første løb fra bageste række.

Nordjyden gav dog ikke op.
Efter første omgang lå han på niendepladsen. To omgange senere var han femmer, hvorefter han gik til angreb på først Christian Schandorff, Rønde, og siden Sander Wichmann Mortensen, Valby. Begge kom han forbi, men så stoppede fremgangen også. Kasper Larsen endte på tredjepladsen lige efter den vindende gæstekører Miikka Mäkela, Finland, og Mathias Weinreich Smith, Nibe.


De to løbsvindere på Spa-Francorchamps - Kasper Larsen og Miikka Mäkelä – havde flere dyster under de tre løb
(Foto: Motorsporten.dk)

I de to næste løb fik Kasper Larsen dog hul på bylden og tog sin første sejr som Formel Ford-kører, og for at understrege sin styrke tog han lige en mere, da tredje og sidste heat blev kørt. Den første sejr var resultatet af en føring fra start til mål, men den anden blev først en realitet efter en duel med Miikka Mäkela i den indledende fase af løbet. Her fik Kasper Larsen passeret finnen igen og kunne opbygge et forspring ved det ternede flag.


Kasper Larsen formåede at holde konkurrenter bag sig. Her fører han foran Sander Wichmann Mortensen, Miikka Mäkela, Mathias Weinreich Smith og Christian Schandorff
(Foto: Motorsporten.dk)

Trods sine gode resultater – og selv om han næsten fordoblede sin pointscore – er Kasper Larsen kun rykket en enkelt placering frem i tabellen. Fra en fjerde- til en tredjeplads. Men alligevel er der kommet ny førende i kampen om Danmarksmesterskabet.

Det er Mathias Weinreich Smith. Han sluttede bag Miikka Mäkela i alle tre løb, men pointene som nummer to i første løb og nummer tre i de efterfølgende løb gør, at han er rykket forbi Christian Schandorff, Rønde, som førte tabellen an forud for løbsweekenden på Spa-Francorchamps.

Næste afdeling af Formel Ford-mesterskabet køres den 20.-21. juni på Ring Djursland.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 07/06/15 - Spa-Francorchamps - Formel Ford - DK
  •