RS Competition i tætte dyster til Rotax Max Challenge på Als

Go Kart
11/06/15

– sejr i Mini, Super Senior og DD2 XL
Kalenderen siger sommer, og i første juni weekend var Sønderborg Racing Center vært ved fjerde afdeling af Rotax Max Challenge. Fredagens træning foregik i flot solskinsvejr og med høje temperaturer, mens lørdagens start på løbet blev en noget koldere og blæsende fornøjelse. Heldigvis holdt de til tider mørke og faretruende skyer tæt, og de heftige sommerregnbyer drev forbi. RS Competition kunne glæde sig over en sejr i Rotax Mini, Super Senior og DD2 XL, mens det denne gang ikke blev til pokaler i de andre klasser.

For Gianni Andrisani og Frederik Jakobsen i Rotax Micro lykkedes det ikke denne gang at slutte i top 5, men lige uden for på 6. og 7. pladsen. Karoline Kriklywi blev nummer 19. Der var som ved de forrige løb spændende og tæt race i Micro klassen, og denne gang var 21 kørere mødt op.

Victor Frost Bay, Christoffer Christensen og Valdemar Eriksen stod for at repræsentere RS Competition i Rotax Mini klassen. Fra start til slut var Victor og Christoffer dominerende frontrunners, mens Valdemar siden sidste RMC afdeling i Thy allerede har forbedret sig markant. Uheldigvis udgik Christoffer i prefinalen og måtte starte finalen fra bagerste startrække, mens Victor med endnu en førsteplads sikrede sig Pole Position. En udgangsposition han konverterede til en sejr, og den tredje af slagsen i dette års Rotax Max Challenge. Christoffer indhentede mange pladser, og sluttede på 9. pladsen lige efter Valdemar på 8. pladsen.

Victor Frost Bay jubler over sin tredje RMC Rotax Mini sejr

I Rotax Junior sørgede Lasse Andreasen og Mathias H. Jensen for skærpet konkurrence til RS Competitions Malthe Jakobsen, Mathias Lund, Magnus Kriklywi, Mikkel Tygesen og Benjamin Refshøj. Bedst efter de indledende heats var Malthe på 3. pladsen tæt fulgt af Magnus og Mathias på 4. og 5. pladsen. Mikkel og Benjamin startede prefinalen fra 8. og 16. pladsen. Til prefinalen tog Magnus sig af 3. pladsen og henviste Mathias og Malthe til de efterfølgende pladser. Mikkel avancerede til 6. pladsen, mens Benjamin snuppede en enkelt plads og blev nummer 15. Til finalen løb det bogstavelig talt lidt af sporet for Magnus, Mathias og Malthe, der i andet sving efter starten kolliderede og måtte en tur af banen. Alle kunne køre videre, men som nogle af de sidste og med noget af en opgave foran sig i jagten på de vigtige mesterskabspoint. En 9., 12. og 13. plads blev facit for Malthe, Magnus og Mathias. Også Mikkel løb tør for asfalt og måtte udgå, da en konkurrent sendte ham af banen under en overhaling. Benjamin forblev på 15. pladsen.

På trods af kun otte deltagere i Rotax Super Senior klassen, var der masser af spænding og dramatik. Bennet Ahrens er på titeljagt og havde speederen i bund, og i prefinalen og finalen lykkes det ham at slå konkurrenten, Mathias Sponholtz, og oven i købet med en omgangstid to tiendedele hurtigere end den næsthurtigste. Nicolaj Lindberg havde en uheldig weekend og udgik i både prefinale og finale. Med sidste års uheld på samme bane må det konkluderes, at Als nok ikke er hans yndlingsbane.

André Eriksen, far til Valdemar i Rotax Mini, deltog i Rotax DD2 XL og her vandt han både prefinale og finale og fik dermed sin første RMC sejr.

Bennet Ahrens præmieres efter at have vundet både prefinale og finale

Rotax Max Challenge mesterskabet går nu på sommerferie, og fortsætter i august måned på Korsør gokartbane. I mellemtiden deltager RS Competition i Dansk Super Kart, Formel 4, tysk Rotax Max Challenge samt Rotax Euro Challenge.