Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

Michael Outzen indtog Spa

Danish
Supertourisme
Turbo 

11/06/15 

JM Racing var for alvor kommet på overarbejde, efter det store uheld på Ring Djursland som efterladte to meget ødelagte biler. I 3 uger arbejdede teamet for at få begge biler gjort klar.
 

Faktisk var det hele så presset at teamet ikke havde mulighed for at afprøve bilerne inden løbet på Spa. Det blev derfor besluttet at teamet skulle teste om torsdagen for at få et større indblik i hvordan bilen skulle sætte op til den lange høj farts bane. Michael Outzen havde tidligere kørt GT bil på banen og man mente derfor at der kunne drages stor nytte af en test dag hvor data kunne deles imellem de to biler på en bane der adskiller sig fra de danske forhold på næsten alle måder.


(Foto: Motorsporten.dk)

Efter en lang test dag kunne teamet godt være stolte af deres hjemmearbejde. Alt klappede og bilerne var kørende hele dagen.

Da første officielle træning skulle køres var det tydeligt at den intensive test havde båret frugt. Begge JM Racings BMW’er var i toppen af feltet, så der var positiv stemning i det jyske team. Da tidstagningen så skulle køres måtte teamet dog indse, at de andre deltagere nu også havde fundet sporet rundt på den 7km lange bane, og sammen med en masse gule flag måtte Michael Outzen tage til takke med en samlet 3. plads i tidstagningen.

Med en start plads som nummer 6 til løb et, var målsætningen klar. JM Racing skulle på bedste vis prøve at hente så mange placeringer uden at lave skader på bilen. Det viste sig hurtigt at bilen med nr 7 på siden havde fået luft under vingerne, og kunne drage fordel af de mange slåskampe midt i feltet. Michael Outzen kunne derfor allerede på omgang 2 tage føreringen, og fokusere på at holde placeringen igennem det 20 minutter lange løb. Et flot resultat der kom som en forløsning for teamet, der havde hårdt brug for et opløftende resultat efter de mange natter på værkstedet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Til løb 2 skulle Michael Outzen starte som nummer 8 og nu så det straks mere besværligt ud. Men med alt held formåede Michael Outzen, at komme fri af starten uden skader og var efter sving 1 oppe på en 4 plads. Efter et par omgange og nogle gode kampe med Frederik Mortensen og Johan Jokinin som begge kæmpede flot og fair, kunne Michael igen indtage føringen og køre en sejr hjem til JM Racing. Et drømme resultat som fik følelserne helt op og vende i det jyske team.


(Foto: Motorsporten.dk)

Til finalen kunne Michael Outzen indtage poleposition og efter en lidt tumult start kunne Michael Outzen begynde at fokusere henimod det obligatoriske pitstop. Dog var Michael hårdt presset af en stærkt kørende Mikkel Mac, som valgte at pitte tidligt. Det gav Michael Outzen det pusterum der skulle til for, at kunne udbygge et lille forspring inden teamet skulle udføre hjulskiftet. Da Michael Outzen kommer på banen igen er det en hurtig kørende Frederik Mortensen der nu har indtaget anden pladsen. Michaels forspring var nu tilpas stort til at han blot kunne rulle bilen rundt på de sidste to omgange og sikre sig en sejr i finalen.


(Foto: JM Motorsport)

”Jeg er så ovenud lykkelig over at kunne lave et hattrick hernede på Spa, som jeg er så glad for at køre på. Teamet har gjort et super flot stykke arbejde hjemmefra med at bygge bilen op igen, og ikke mindst igennem hele weekenden. Jeg kan simpelthen ikke takke dem nok. Jeg har haft nogle gode og tætte kampe med de forskellige kører, men uden at vi har skulle køre på tanken efter flere ruller gaffatape og det er en fornøjelse når vi kan kæmpe tæt men fair. Jeg havde en super kamp med Mac de første omgange af finalen, men han kom desværre ikke ud fra hans pitstop og det tog meget af presset. Atter en gang tak til et fantastisk team!”

Næste gang Danish Supertourisme Turbo skal i aktion er den 21 juni på Ring Djursland

Michael Outzen Racing


Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • JM Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 07/06/15 - Spa-Francorchamps - Danish Supertourisme Turbo
  •