Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Der var ræs og drama i Yokohama SuperCup

Yokohama
SuperCup 

10/06/15 
Yokohama

Nogen gange er drama bestemt ikke det bedste at få i motorløb, men den måde som Yokohama SuperCup leverer det på i weekenden den 6.-7 juni på Padborg Park, så er det absolut positivt.
Tidsplanen var sat sådan sammen, at der kun var en tidtagning lørdag eftermiddag, og så skulle alle 3 heat køres om søndagen. Allerede i tidtagningen stod det klart at det ville blive en weekend med tæt ræs, de 4 første lå indenfor 35/100 sekund, og det er tæt.
 

Mikkel B. Johnsen i VW Polo var dog den hurtigste, tæt forfulgt af Jakob Borum i Honda Integra. I heat 1 viste netop de 2, at de så absolut var feltets hurtigste, de trak simpelthen fra feltet, og endte med at have 20 sekunders forspring i mål. Jakob Borum satte sågar ny banerekord med tiden 1:05,886. Kim Lund Johansen i Seat Leon tog 3. pladsen, og dermed var det sæsonens første heat uden Nicki Kristensen på podiet, og han blev faktisk henvist til sidstepladsen, ikke mindst på grund af et sammenstød der ødelagde det ene fælg. Morten Jespersen i Peugeot 208 efterhånden har fået styr på bilen, og han lå og pressede Kim Lund hele heatet igennem. Også længere nede i feltet var der masser at se på, bl.a. havde Tino Vang Jørgensen i Toyota Corolla, og Rasmus Holmegaard Hansen i Peugeot 306 en ganske spændende og seværdig duel, hvor hele banen og lidt til blev taget i brug, og det var en duel som Rasmus trak sig sejrigt ud af.


Mikkel B. Johnsen og Jakob Borum trak fra resten af feltet i heat
(Foto: Keld Dohm)

Som bekendt vendes startrækkefølgen på de første 8 til heat 2, og således skulle Rasmus Holmegaard Hansen starte i P1, og Mikkel B. Johnsen i P8. Mikkel B. Johnsen fik en kanonstart, og allerede efter 2 omgange havde han kørt sig op på førstepladsen, og begyndte at trække fra, men desværre for Mikkel, så fik han bremseproblemer, og måtte udgå fra førstepladsen. Og da Jakob Borum helt tydeligt ikke havde den samme fart som i heat 1, så betød det at Kim Lund Johansen kunne køre en rimelig komfortabel heatsejr hjem foran Morten Jespersen, der dermed fik sin første podieplacering i klassen, og så kom Nicki Kristensen endnu engang på podiet. Det viste sig, at der var en god grund til at Jakob Borum ikke kunne leve op til heat 1’s fine resultat, spærret i gearkassen gav simpelthen op, og Jakob sluttede derfor bagerst af de fuldførende kørere.


Kim Lund Johansen tog sæsonens anden heatsejr i heat 2
(Foto: Keld Dohm)

Til heat 3 var feltet noget reduceret, idet at ikke bare Borums Honda måtte give op, men også Kasper Nybo’s Honda S2000 havde opgivet ævred, og Tino Vang Jørgensen’s Toyota havde slået hul i gearkassen. Dermed var der kun 9 biler til start, men det skulle blive værre. Allerede inden første sving ser det ud som om Rasmus Holmegaard Hansens motor simpelthen springer i luften, der stod i hvert tilfælde pludselig en meget stor røgsky bagud. Og Troels Trærup der havde sæsonpræmiere i weekenden havde et sammenstød med en Seat i første sving der satte ham ud af spillet, og så var der kun 7 biler tilbage – men de leverede til gengæld så noget flot ræs. Mikkel B. Johnsen viste klasse ved igen at køre sig i front allerede midt i heatet. Lasse M. Sørensen, Kim Lund Johansen og Nicki Kristensen havde herefter en flot fight om 3. pladsen. Desværre lidt for tæt i det Kim og Lasse rammer hinanden, hvilket flytter Kims baghjul 5 cm frem, og beskadiger fronten på Lasse’s Opel Astra, og dermed kunne Nicki køre anden pladsen hjem, og samtidig sætte hurtigste omgangstid i heatet. Selv med beskadiget baghjul lykkedes det for Kim Lund at holde 3. pladsen, og dermed tage weekendens 3. podieplacering, og for anden weekend i træk at score flest point af alle.


De mange tilskuere der var gået til præmieoverrækkelse ved DTC gik glip af noget flot motorløb på banen i Yokohama SuperCup.
(Foto: Keld Dohm)

I den samlede stilling betyder weekenden resultat at Kim Lund Johansen overtager første pladsen fra Nicki Kristensen, der dog har ganske god afstand ned til Mikkel B. Johnsen på tredjepladsen.

Næste gang Yokohama SuperCup skal i aktion er den 20. – 21. juni på Ring Djursland, hvor der også bliver lejlighed til at opleve den nye spændende klasse i dansk motorsport SuperTourisme.

Yokohama SuperCup, www.supercup.dk
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 07/06/15 - Padborg Park - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: