Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme Turbo

3. plads i finalen på Spa til Ole Petersen

Danish
Supertourisme
Turbo 

10/06/15 

De to team kammerater Ole Petersen og Kurt Thiim har sammen med resten af deres super team været til Supertourisme løb på F1 banen Spa Francorchamps i Belgien
 

Ole er desværre blevet syg inden afrejsen han har fået kyssesyge hvilket har gjort han stort set intet har spist i 8 dage og derfor ret afkræftet og har tabt sig 8 kg.

Det har ikke gjort det nemmere at køre på en så stor og krævende bane på 7 km, som er over 3 gange så stor som de danske baner.


(Foto: Thiim Racing)

Dette er noget helt andet som Ole har prøvet før i lille Danmark, hvor Kurt Thiim jo har kørt på rigtig mange store baner ude i den store verden, den viden og erfaring kunne Ole så gøre gavn af.

Til kvalifikationen blev Ole P 8, hvor Kurt blev P 10.

Første løb skulle Ole så starte 1 da de vender de første 8, men her manglede Ole Kurt's erfaring, for efter første omgang var Ole nede som 9 og Kurt oppe som 8 ( selv om Kurt havde startet 9 ), efter nogle omgange kom Ole forbi Kurt og senere i løbet kom både Ole og Kurt forbi en mere så resultatet blev P 7 til Ole og P 8 til Kurt.


(Foto: Thiim Racing)

Andet heat skulle Kurt starte 1 og Ole starte 2, da de vender de første 8 igen. Kurt Lavede en rigtig fin start og kom godt af sted Ole fulgte egentlig fint med som planlagt men der bliver kørt ræs og alle vil gerne gennem første sving først og derved bliver Ole påkørt så han punkterer og måtte køre de lange 7 km. med et smadret / flænset dæk, det kostede 2 omgange bagud inden han igen kom på banen, sammen med Henrik Lundgaard der havde været inde og fået en skade lappet sammen inden han kunne forsætte.
Så de to havde 3 omgange hvor de skiftevis byttede placering men hvor Henrik's bil til sidst tabte effekt og derved kørte Ole helt væk , lidt en skam for de havde en god fight som gav god kamperfaring for Ole, med så dygtig en kører som Henrik Lundgaard . Resultatet blev for Ole P 12 hvorimod Kurt der undervejs havde tabt et par placeringer endte med en P 6.


Michael Outzen i midten, Frederik Mortensen til venstre i rød kørerdragt og Ole til højre i hvid kørerdragt.
(Foto: Motorsporten.dk)

Finaleløbet, her er placering bestemt ud fra kvalifikation samt 1. + 2. løbsresultat, så der skulle Kurt starte 7 og Ole 9.
Ole og Kurt kom pænt afsted, Ole fik hurtigt kørt sig forbi nogle stykker og stille roligt kørte han sig fremad. I finalen skal alle ind i pit og have lavet et hjulskifte, dette havde vores mekaniker ved begge kørere rigtig godt styr på, de lavede de hurtigste hjulskift på begge biler hvorved de også vandt placeringer, så efter 25 min. løb kunne Ole køre i mål på P3 og Kurt med defekt benzin pumpe på P 10.

Så med et godt stærk team i ryggen og et godt fighter hjerte kan alt lykkes til sidst.

Thiim Racing


Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Ole Petersen
  • Spa-Francorchamps
  • 07/06/15 - Spa-Francorchamps - Danish Supertourisme Turbo
  •