Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes urørlige

Formel 1 
07/06/15 

Hamilton dominans i tamt Canadisk løb
Banen i Montreal har til tider brudt en kedelig stime og leveret et spændende løb. Det gjorde den ikke i år. Bevares - det var et af de bedre løb vi har set, fordi det i Canada, modsat andre steder, faktisk kan lade sig gøre at køre race, men spændende var det nu ikke. Dertil er Mercedes alt for overlegen.
 

Ikke bare er Mercedes alt for overlegen. Internt i Mercedes er Hamilton alt for overlegen i forhold til kollegaen Rosberg. Godt nok har Rosberg vundet to løb i år, men man sidder med fornemmelsen af at tyskeren kan vinde når han gør alt rigtig og Hamilton ikke gør. Når alt andet er lige, kan han tilsyneladende ikke rigtig følge med sin engelske holdkammerat. Dermed bliver vi, som publikum, frarøvet den sidste mulighed for spænding - men det er jo selvfølgelig et scenarie vi efterhånden er vant til.


Hamilton fik revanche for Monaco
(Foto: Daimler)

Hvis der skulle være byttet om på noget væsentligt i Canada, skulle det være sket i starten, men Hamilton lukkede effektivt af for Rosberg og Raikkonen pressede på, men kunne ikke komme forbi. Dermed så top tre ud til at være endeligt fastlagt. Det var den så ikke helt, fordi Raikkonen efter sit pitstop spandt rundt i hårnålen. Det kostede så meget tid at han, efter alle dækskiftene var overstået, var passeret af Valtteri Bottas der fik sæsonens første tur på podiet.

Den mest intense duel fik vi mellem Fernando Alonso og Sebastian Vettel. Den tidligere Ferrari kører og den nuværende mødtes for en sjælden gangs skyld i en direkte konfrontation, da Vettel startede laaaangt nede i feltet. Det betød at han skulle forbi en masse biler - og det gjorde han i øvrigt ret let - ligesom for at understrege at kvalitetsforskellene i udstyr er ret markante i Formel 1. Men lige da han skulle passere Alonso, måtte han alligevel ud i en tvekamp. Vinderen var givet på forhånd - en McLaren-Honda er ikke noget match for en Ferrari, men derfor kan man jo godt slås. Og det gjorde Alonso. Det tog et stykke tid og de var side om side rundt i de to første sving på banen. Tidligere havde Vettel forsøgt at overhale indenom i hårnålen, men havde mest af alt udbremset sig selv. Men forbi kom han jo, mens Alonso - og senere Button - måtte trække sig fra løbet med tekniske problemer.

Sebastian Vettel fortsatte sin tur mod fronten og endte på 5. pladsen, bag Kimi Raikkonen, der for en sjælden gangs skyld sluttede dårligere end han startede. Felipe Massa der også startede langt nede, og som tidligere i sin karriere har haft svært ved at køre sig op, endte på en 6. plads og fuldendte dermed Williams tilbagevenden til pointene efter det miserable løb i Monaco.

På 7. pladsen finder vi Pastor Maldonado, der både havde en bil der holdt, og holdt den på banen. To præstationer på én gang. Ganske godt kørt af sydamerikaneren, der ellers ofte bringer mere drama end resultater. Hans hurtighed kender vi sådan set godt, og set fra den vinkel, er resultatet ikke så overraskende, men alligevel en positiv forandring at se en Lotus så langt fremme.

Hülkenberg, Kvyat og Grosjean tog de sidste point placeringer. Force India køreren ligger cirka der hvor man kan forvente, mens Red Bull slet ikke kunne noget denne weekend, hvorfor en 9. plads til Kvyat mere er bonus end det er skuffende. Grosjeans 10. plads fuldendte en god Lotus weekend, men den kom ikke uden problemer. Under en overhaling af Will Stevens kom han for tæt på og beskadigede både sig selv og Manor raceren. Som konsekvens fik Grosjean fem sekunders straf, men han var så langt foran 11. pladsen (Sainz), at det reelt ikke betød noget.

Red Bull skuffede, det samme med Toro Rosso. Heller ikke Sauber virker helt så skarpe som i de første par løb. Men et eller andet sted var det nok Alonso der stod for det største drama - da han fik besked fra pitten om at spare benzinen blev han en lille smule småknotten og skød tilbage med at han allerede havde problemer nok, og at han var træt af at ligne en amatør. Fornuftsægteskabet slår gnister!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Gilles Villeneuve
  • 07/06/15 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •