Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Jan Jønck uheldig på Red Bull Ring

Formel 4 
06/06/15 

Det danske stortalent Jan Jønck fik absolut ikke den bedste start på weekenden, da han sammen med det øvrige felt i det tyske Formel 4 mesterskab lørdag tog hul på sæsonens 2. event på østrigske Red Bull Ring.
 

I fredagens træninger havde Jan haft problemer med at finde farten i sin racer, og i lørdagens kvalifikation trak motoren slet ikke, som den skal. Jan måtte således finde sig i at skulle starte lørdagens heat fra en startplacering som nr. 34.

Efter kvalifikationen viste bilens data imidlertid en fejl på enten turboladeren eller selve motoren, og teamets mekanikere kastede sig ud i opgaven med at lokalisere fejlen inden starten på heatet. Jan havde derfor grund til at tro på forbedringer i eftermiddagens heat, og til at begynde med så tingene da også lidt lysere ud; Jan lavede en god start og avancerede 7 pladser på de første 2 omgange.

På løbets 5. omgang gik det imidlertid galt, da Jan kom i nærkamp med en konkurrent i banens 3. sving. De 2 kørere lå side om side i udgangen af svinget, med danskeren på ydersiden, men desværre blev der ikke ved med at være plads til dem begge, og Jan blev presset ud i gruset, hvor han mistede kontrollen med raceren, som endte i dækmuren.

Jan slog sin venstre hånd ved sammenstødet med dækmuren, og han måtte en tur omkring banens Medical Centre for at blive clearet til også at tage del i søndagens 2 heats.
Bilen blev relativt slemt medtaget på venstre side, så RS Competitions mekanikere må på arbejde igen lørdag aften.

Teamet fortsætter arbejdet med at finde og udbedre fejlen på raceren, som stadig ikke har den fornødne power. I værste fald skal der inden søndagens 2 heats laves et kom-plet motorskift på Jan Jøncks Formel 4 racer.

Jens Hvas, Jan Jønck Presse


Læs mere om:
  • Jan Jønck
  • Red Bull Ring
  • 07/06/15 - Red Bull Ring - Formel 4
  •      D4 Enterprise Solutions