Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ADAC GT Masters

Pole position til Porsche og Lamborghini på Red Bull Ring

ADAC GT
Masters 

06/06/15 

Det var en tæt kvalifikation på Red Bull Ring hvor Philipp Eng og Tomas Enge sluttede i front. Sjældent har en kvalifikation i ADAC GT Masters var så spændende som på Red Bull Ring i Østrig. I de to kvalifikationer til løbene lørdag og søndag i Steiermark, var tiden mellem de hurtigste tre mindre end 0,1 sekunder. Den østrigske Philip Eng (GW IT Racing Team Schütz Motorsport) satte sin Porsche 911 på pole til lørdagens løb, mens Tomas Enge (Reiter Engineering) sejrede i den anden kvalifikation til søndagens løb, som debut i ADAC GT Masters for Lamborghini Gallardo.
 

Allerede i kvalifikationen til lørdagens løb, fik kørerne gjort bedst mulige reklame for to spændende løb på Red Bull Ring. I alt seks gange skiftet stillingen i toppen mellem Corvette, BMW, Nissan, Lamborghini og Porsche, indtil Philipp Eng til sidst var i stand til at tage sin anden ADAC GT Masters-Pole. Allerede i 2012 kørte den indfødte Salzburger sig ind på en første placering på grid. Den hurtige østrigske er denne weekend erstatning for Christian Engelhart og støtter den førende, og lokale helt, Klaus Bachler (GW IT Racing Team Schütz Motorsport). På vej mod sin pole-position, leverede Eng en duel med den nytilkomne David Russell (Reiter Engineering), om placeringen. Kort før afslutningen, skubbede Dominic Jöst (MRS GT-Racing) med sin Nissan GT-R, australske Russel væk fra forreste startrække, og gav det bedste kvalifikations resultat for Nissan i ADAC GT Masters.


Philipp Eng, Pole ved lørdagens løb
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

I den anden kvalifikation var Tomas Enge ustoppelig. Den tidligere Formel 1 kører satte sin Lamborghini Gallardo helt i front, og slog på vejen sin egen personlige rekord to gange, og sikre dermed den første pole til en supersportsvogn fra Italien i ADAC GT Masters siden 2011.


Tomas Enge, Pole ved lørdagens løb
(Foto: Natascha Theisen, Media Office Theisen)

Løbene lørdag og søndag starter begge kl 13.15, og vil blive transmitteret direkte på den tyske sportskanal Sport1.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Red Bull Ring
  • 07/06/15 - Red Bull Ring - ADAC GT Masters
  •