Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Pæn fremgang i Rally Cross for JP Racing

Rallycross - DM 
05/06/15 

Jan Petersen fra Motorsport Nordjylland (MNJ) deltog i 3. afdeling af DM i Rally Cross (RC) på MNJ’s motorsports-stadion i Nysum, som sidste år blev udvidet til EM-standard med ottetals-layout og 2 krævende langsider.
 

- Hovedstrategien var en klassesejr i den heftige SUPER 1600 -klasse, oplyser Jan Petersen. - Efter en konkurrencepause i 2014 har racingteamet fundet gode forbedringer på min Citroën C2 Super 1600. Dette har bl.a. forbedret mine starter afgørende, hvilket er alfa og omega inden for Rally Cross. Rangplaceringerne afgøres inden for 1-2 sekunder i front, og så gælder det om at få frit run hurtigst muligt.


Jan Petersen fortsætter formfremgangen i sin Citroën C2 Super 1600
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Rally Cross afvikles som sprint-heats. Materiellet bliver dog stærkt belastet, idet underlaget skifter flere gange på hver omgang mellem løst underlag og asfalt.


Opdatering af undervognen har bevirket hurtigere omgangstider for JP Racing
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- De enkelte dele i gearkasse, differentiale og trækaksler er naturligvis dimensioneret til de mekaniske ”chock”, fortsætter Jan Petersen.
- Under kvalifikationen knækkede der et motorophæng, men jeg nåede heldigvis hjem over målstregen og scorede værdifulde placeringspoint.


Jan Petersen gik til makronerne på ottetals-banen i Nysum
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Mekanikerne i JP Racing kom nu på overarbejde, hvilket indbefattede lynsvejsning inden opstarten på næste heatrunde.

- Mekanikerne gjorde et flot og heroisk arbejde, konstaterer Jan Petersen. – Raceren kom derfor fornuftigt tilbage i konkurrenceform. Dog var nogle af tandhjulene i den sekventielle gearkasse beskadiget, hvorfor gearvælgeren gik i ”frigear” i finalen. Gearkassen er dimensioneret til gearskift uden brug af kobling, hvilket sparer værdifulde brøkdele af sekunder.


Med kvalificeret hjælp lykkedes det få at materiellet svejset sammen igen således at der kunne fightes om vigtige DM-points
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Til trods de mekaniske udfordringer var Jan Petersen tæt på at score finalesejren over ærkerivalen og DM-førende: Jacob Schnoor i Peugeot 106 MAXI.

- I finalen var jeg forrest 2 gange, afslutter Jan Petersen. – Jacob Schnoor trak dog det længste strå, men der var kun et halvt sekunds forskel mellem os på målstregen. Heldigvis ligger jeg solidt på andenpladsen i DM, og jeg kan stadig væk nå at gå i front for DM.


Sønnike: Lasse var med på sejrspodiet hos Jan Petersen
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

DM-serien 2015 afvikles over 7 afdelinger, og er derfor tæt på midtvejsmærket. Næste DM-løbsweekender bliver på Sjælland (NisseRingen – Næstved) samt Motorsportsfestivalen på Ørnedalsbanen ved Sæby – henholdvis først og sidst i juli.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  • 31/05/15 - Nysum - Rallycross - DM
  •