Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Formula Racing klar til kamp efter veloverstået Le Mans-test

Le Mans
testdag 

02/06/15 

Le MansDet danske Ferrari-team deltog i weekenden i den officielle Le Mans-test og er nu godkendt til at deltage i verdens største motorløb.
Er dog fortsat på reservelisten.
 

Det var et hold glade Formula Racing-kørere, som søndag aften forlod Circuit de la Sarthe efter en oplevelsrig test forud for verdens største motorløb. Selvom det danske Ferrari-team stadig står på reservelisten til årets udgave af 24-timers Le Mans, har oplevelsen skabt højt humør.

– Det var en fuldstændig sindssyg oplevelse at køre vores racerbil på Le Mans-banen, lød det fra teamets guldkører, Mikkel Mac, efter testen.

– Da jeg kørte 290 kilometer i timen nedad Mulsanne-strækningen kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at det netop dét var noget, som jeg altid har drømt om.

Også Johnny Laursen og Andrea Rizzoli fik deres Le Mans-debut i teamets Ferrari 458 GT2. Alle tre Formula Racing-kørere skulle nemlig overstå de 10 obligatoriske omgange, som enhver kører skal gennemføre for at få lov til at stille op i løbet.

Desværre var testdagen præget af ustadig vejr, hvilket gjorde det svært efterfølgende at eksperimentere med opsætningen af bilen.

– Vi ville gerne have afprøvet nogle forskellige indstillinger, men da banen var skiftevist våd og halvtør, besluttede vi i stedet at få nogle omgange i kassen, lød det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Han var ligesom teamets tre kørere yderst tilfreds med at se den danske Ferrari 458 GT2 stå i Le Mans-pitten side om side med de helt store teams.

– At deltage i 24-timers Le Mans er vores største målsætning, så derfor var det en helt særlig oplevelse at se vores racerbil stå dér i pitten sammen med alle de andre.

Efter søndagens indsats og de seneste ugers simulatortest er Formula Racing nu endelig kvalificeret til at deltage i 24-timers Le Mans.

Det danske team er fortsat listet som nummer to på reservelisten, og selv om alle tilmeldte teams var til stede under testen, er der stadig en chance for, at et eller flere teams af forskellige årsager trækker sig og giver plads til reserveteams.

Formula Racing
Nikolaj Karlshøj


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 31/05/15 - Le Mans - Le Mans testdag
  •