Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Første podie til Nicki Thiim i Porsche Carrera Cup 2015

Porsche
Carrera Cup
Germany 

01/06/15 

Sæsonstarten har ikke været god for Nicki Thiim når det drejer sig om Porsche Carrera Cup Deutschland.
Lørdag kom den først podieplacering i klassen i denne sæson dog med en tredje plads i lørdagens løb.
 

Nicki Thiim har altid sikret sig godt med succes på Eurospeedway Lausitzring. Der har altid været en placering på podiet og derfor håbede Nicki Thiim inden weekendens to løb på endnu en gentagelse.


(Foto: Porsche Media)

I kvalifikationen lørdag blev grundstenen til en forsat succes lagt med en startplacering som nummer 4 til det første af de to løb. Startplaceringen til søndagens løb hed nummer 5. Sammenlagt var det en udmærket udgangsposition i det stærke felt der i klassen i denne sæson.
"Kvalifikationen var meget tæt, kun 8/100 sekund fra pole var næsten vanvittigt. Men derudover er det temmelig herligt at køre her. Især på det ny-asfalterede baneafsnit var der temmelig meget greb. Vi kører ud på banen, og så skal der angribes." - sagde Nicki Thiim efter kvalifikationen.


(Foto: Porsche Media)

Lørdagens løb blev kørt lørdag eftermiddag, hvor Nicki Thiim fik en rigtig god start og med det samme passerede Robert Renauer. I resten af løbets 18 omgange angreb Nicki Thiim hele tiden den forankørende Michael Ammermüller, som dog var lidt for svær en nød at knække i dette løb. Robert Renauer lagde samtidigt pres på danskeren for at tilbageerobre sin tabte placering. Nicki Thiim forsvarede dog sin tredjeplads og kunne dermed fejre sin første podieplacering i denne sæson.
"Løbet var rigtigt sjovt faktisk, og det var rigtig godt endelig at komme på podiet. Det er for længe siden sidste gang. Stort tillykke til begge mine konkurrenter. Og stort tak til mit team - Team 75 Bernhard. Vi har fundet en forbedret præstation i bilen. Vi mangler dog noget endnu. Men vi vil gøre alt for at forbedre os."


(Foto: Porsche Media)

Søndagens løb blev afviklet søndag morgen. Nicki Thiim fik en god start, men blev med det samme sat under pres fra konkurrenterne der virkelig pressede ham ud af kurs. Det blev til flere kollisioner. Nicki Thiim mistede flere positioner ved dette, og befandt sig pludselig på en placering som nummer 8. Nicki Thiim kæmpede ufortrødent videre, endda så meget at der kom en advarsel fra løbsledelsen efter en måske lidt for hård kontakt med Alex Riberas bil. Kort før slutningen af løbet blev der kæmpet om sjettepladsen og endda med muligheden for en femteplads, men desværre mistede han en placering, så slutplaceringen i dette løb blev som nummer 7.
"Ved starten mistede jeg flere placeringer hvilket selvfølgelig var meget ærgerlig. Men vi havde noget rigtig godt race og noget nærkamp hører også med her. Nu har vi fået noget fart i bilen og ved det næste løb på Norisring får vi sikkert endnu mere ud af bilen."


(Foto: Porsche Media)

Som DTM så tager Porsche Carrera Cuppen også en pause på 4 uger. I weekenden 26 - 28 juni er der igen løb i de to serier.

For Nicki Thiim er der dog ingen pauser. Allerede i den kommende weekend kører han for C. Abt Racing i ADAC GT Masters serien på Red Bull Ring i Østrig. Derefter tager Nicki Thiim af sted til det der nok er højdepunktet i denne sæson - 24 timers løbet på Le Mans - hvor han skal køre sammen med Christoffer Nygaard og Marco Sørensen i Young Driver AMR teamet som populært også bliver kaldt for 'Dane Train'.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Lausitzring
  • 31/05/15 - Lausitzring - Porsche Carrera Cup Germany
  •