Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Series

Nykjær sejrer på Salzburgring

TCR Series 
02/06/15 

Michel Nykjær tog i weekenden sin anden sejr i touringcar serien TCR, da han vandt på den Østrigske racerbane Salzburgring. En bane som efterhånden knytter et særligt bånd til den danske racerkører, eftersom han tidligere har vundet både EM og VM afdelinger på denne bane.
 

Meister of the Salzburgring` - Sådan lød tilråbene til den danske racerkører, fra de mange tilskuere der i søndags kunne hylde Michel Nykjær, på hvad der kunne blive hans nye hjemmebane. I 2008 vandt han Europamesterskabet ETCC, og i 2013 vandt han en afdeling af verdensmesterskabet WTCC.

”Salzburgring er en fed bane, for min skyld kunne vi godt køre nogle flere afdelinger på den bane,” griner Nykjær.


Michel Nykjær fører løbet fra start til slut.
(Foto: TCR)

Tvivlsom til start
I sidste weekend kørte hele TCR feltet på Formel 1 banen Monza i Italien, og her måtte Nykjær ufrivilligt forlade løbet, da en af hans konkurrenter sendte ham af banen, så Nykjær´s Seat Leon led stor skade. Derfor var det også tvivlsomt om han kunne køre afdelingen i Østrig.

Trods et stort tidspres lykkedes det danskerens Team, Target Competition, at lave bilen klar til weekendens løb, og Nykjær kvitterede med en flot sejr i søndagens andet heat. Første heat blev vundet af amerikaneren Kevin Gleason i Honda Civic. Her måtte Nykjær udgå med en defekt på højre forhjul.

”I første heat blev jeg ramt i starten, og efterfølgende kunne jeg høre noget rasle ved mit højre forhjul, så jeg måtte en tur i pit og få skaden repareret. Dermed var det ikke muligt for mig at få nogen god placering, og jeg sluttede som en af de sidste, efter at jeg kom på banen igen. I andet heat startede jeg 2´er, og det lykkedes mig at tage starten foran Igor Skutz i Honda Civic, og så lå jeg forrest i første sving. Det var en sej kamp at holde de andre bag mig, men efter nogle omgange kører Andrea Belicchi, som ligger lige bag mig, uden for banen da han glider i noget olie som han har overset, og det giver mig lidt luft ned til de bagved kørende. Det er fantastisk at vinde her i Østrig, det hele flaskede sig bare for mig,” udtaler Nykjær.


Michel Nykjær på podiet i Østrig sammen med Pepe Oriola (tv) og Gianni Morbidelli (th).
(Foto: TCR)

Sejren går til afdød ven
Michel Nykjær dedikerer sejren til sin danske teamchef som afgik ved døden i sidste uge.

”I fredags fik jeg en meget sørgelig besked om at min danske teamchef fra DK Motorsport Per Johansen desværre er afgået ved døden. Per havde en stor passion for motorsport, og var i nogle år også selv aktiv. Jeg håber at han så med i søndags derfra hvor han er nu, for jeg vil gerne dedikerer denne sejr til Per. Det er slet ikke til at forstå at han ikke er her mere, og alle mine tanker går til hans familie i denne svære tid,” udtaler en tydelig rørt Nykjær fra Østrig.

Næste afdeling af TCR køres d. 21. juni, når klassen vender mod Rusland og den nybyggede Formel 1 bane Sochi.

Michel Nykjær ligger på en 7. plads i den samlede stilling med 92 point.

Stine Østergaard


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Salzburgring
  • 31/05/15 - Salzburgring - TCR Series
  •