Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Scandinavia

Fantastisk weekend for Mikkel O. Pedersen

Porsche
Carrera Cup
Scandinavia  

01/06/15 

Fantastisk racer weekend på Anderstorp Motorbana for den 18 årige racerkører Mikkel O. Pedersen som deltog i 2. afd. af Scandinavian Carrera Cup. Her blev der kørt endnu 2 sikre sejre i hus.
 

Det lå ellers ikke lige i kortene, at den unge racerkører, ville gøre så god en figur igen i den hårde klasse. Mikkel stillede til start med feber i kroppen og endnu en bane som den unge racerkører aldrig har kørt på. Banen er 4.2 km lang og bilerne når en tophastighed på 260 km/t. Men trods alle odds, fik Mikkel vist sit talent på banen og fik kørt sig til en 2. plads i træningen. Herefter skulle der køres tidtagning. Desværre nåede de hurtige biler kun rundt tre gange på den lange bane, da der skete et uheld, så tidtagningen blev afsluttet, derfor rakte tiden til en 2. plads.


(Foto: Racefoto.se)

Lørdagen bød på to heat i Carrera klassen. Første heat gik forrygende for den unge racerkører, og der var ingen grænser for de flotte ord som speakeren råbte ud over banen; Dansk superstar, naturtalent og formidabel racerkører, var blot nogle af de flotte ord. Og de ord kom bestemt ikke til skamme. Mikkel O. fik en super start. Han fik hurtigt kørt sig op på en 4. plads i det store felt, men der var mere fart i bilen, så midt i heatet passerede han så sidste års vinder af Carrera Cup, som kører i en nyere og hurtigere Porsche. Herefter kunne Mikkel O. passere målstregen som suveræn 1er i klassen for Porsche 997 bilerne og 3er generelt sammen med de hurtigere Porscher.


(Foto: Racefoto.se)

Til heat to lavede mekanikerne racerbilens opsætning om for at test regnvejrsopsætning. Dette gav den unge racerkøre nogle kvaler i starten af de 20 minutter som heatet tog, men farten kom, da den ellers våde bane begyndte at tørre op. Så også her fik Mikkel O. kørt en flot sejer i hus og fører dermed fortsat den skandanaviske porsche serie. Næste afdeling af Scandinavian Carrera Cup afvikles på Mantorp Racerbane i Sverige den 26. juni.

Bettina O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Anderstorp
  •