Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tre-dobbelt sejr til Audi

DTM 
31/05/15 

DTMLigesom i kvalifikationen, så var det bilmærket med de fire ringe der dominerede lørdagens løb, og for anden gang i denne sæson, hed sejrherren Jamie Green.
Andenpladsen gik til Edoardo Mortara foran Mattias Ekström. Miguel Molina der startede fra pole, sluttede løbet fjerdepladsen.
 

Også i det tredje løb i den endnu nye 2015 sæson, var det Audi dominans. Straks fra start var det polesætteren Miguel Molina der dominerede løbet efterfulgt af nummer 2, 3 og 4 fra kvalifikationen - Jamie Green, Eduardo Mortara og Mattias Ekström.


Vinderen lørdag - Jamie Green
(Foto: DTM)

Alt i mens der blev kæmpet bagved, så kunne de 4 Audi kørere konsolidere deres positioner. Indtil der 8 minutter tilbage af de 40 minutter + 1 omgang race, så det ud til at det var spanieren der skulle køre med sejren. Men dækkene var ved at være rigtig godt slidte. I løbet af blot et par omgange var Miguel Molina sat ned på fjerdepladsen.


Fra venstre: Erich Brüggemann (Chiefingeniør for Jamie Green), Eduardo Mortara (andenpladsen), Jamie Green (vinder) og Mattias Ekström (tredjepladsen)
(Foto: DTM)

Det var dog forsat de 4 Audi kørere der dominerede løbet. Jamie Green overtog føringen og formåede trods sygdom at være den hurtigste og kunne modstå angrebene fra sine mærkekollegaer løbet ud. Han måtte endda kæmpe med at hans DRS system overhovedet ikke havde fungeret.

"Da mit DRS system ikke fungerede, var det svært at overhale Miguel Molina. Men jeg havde fået sat bilen perfekt op til min kørestil. Det er lidt en drømmestart på sæsonen med 2 ud af 3 mulige sejre."

Bedste Mercedes kører blev Pascal Wehrlein der blev nummer 5. Han vandt dette løb sidste år som den yngste DTM vinder nogensinde på denne bane.


Bedste Mercedes kører - Pascal Wehrlein
(Foto: DTM)

Bedste BMW kører blev Maxime Martin der sluttede løbet som nummer 7. Han var tydeligvis skuffet efter løbet:
"Jeg har fået kørt nogen få points ind, det er snart det eneste positive. Men alt i alt er det ikke nok for os. Især ved slutningen af løbet kunne man se at jeg ikke kunne følge med konkurrenterne. Det må vi arbejde på i den kommende tid."


Bedste BMW kører blev Maxime Martin
(Foto: DTM)

Den store taber hos BMW var vel dog den forsvarende mester, Marco Wittmann. Efter sin straf fra kvalifikationen hvor han blev sat 5 placeringer tilbage til nummer 11, ja så sluttede han på en placering som nummer 13. Ikke en placering som han var specielt glad for.

Alle kørerne får en ny chance senere i dag. Kvalifikationen bliver kørt lige før middag kl. 11,40 og søndagens løb afvikles fra kl. 14,30. Blandt andet ARD sender løbet med start fra kl. 14,00.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Lausitzring
  • 31/05/15 - Lausitzring - DTM
  •