Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Lyspunkter i sort uhelds-weekend

NASCAR 
30/05/15 

Nicki Petersen fik en hård debut som ovalbanekører i den forgangne weekend, hvor han deltog i Whelen Euro NASCAR-serien på den nyetablerede, hollandske ovalbane ved Venray. Trods to store uheld har østjyden taget positive erfaringer med hjem.
 

Racertalentet fra Hornslet deltager i år i det europæiske NASCAR-mesterskab, og forventningerne var høje til løbet på den hollandske ovalbane - en bane, der udelukkende drejer én vej, og hvor svingene er med store hældninger, der holder topfarten et godt stykke over 200 km/t.


Nicki Petersen
(Foto: GDL Racing)

Uden nogen forudgående erfaring var det en veltilfreds kører, der efter første træning var femtehurtigste kører på banen. En imponerende placering, taget i betragtning at Nicki aldrig tidligere har prøvet at køre på en ovalbane.

Løbene gik dog ikke helt som håbet. Nicki blev impliceret i uheld i begge weekendens to løb, og måtte derfor vende hjem til Danmark uden de vigtige mesterskabspoint:

- På en ovalbane kører vi gennem svingene så hurtigt, at man har en såkaldt spotter til at holde øje med banen og holde kørerne opdateret om eventuelle uheld forude. Min spotter sagde ikke rigtigt noget, og det betød at jeg i begge løb måtte udgå med skader på bilen efter et par kedelige sammenstød.

- Det er ret uheldigt, og det er slet ikke sjovt når den slags fejl sker. Der skete en del skade på bilen, men heldigvis fik jeg kun lidt slag på kroppen. Det værste er de tabte point…

Om godt en uge er Nicki tilbage bag rattet på sin NASCAR-racer, når klassen drager til den engelske Brands Hatch-bane øst for London. Her håber han at få revanche for weekendens strabadser:

- Jeg fandt ud af at ovalbaner er rigtigt sjove at køre race på, og det har givet mig meget mere blod på tanden! Løbet på Brands Hatch er på en almindelig, europæisk racerbane, så der håber jeg at kunne køre nogle sikre point hjem igen - men tre uger efter skal vi på en ovalbane igen, så det bliver vildt spændende!

Danpor Motorsport / Nicki Petersen
NickiP.dk


Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  •      D4 Enterprise Solutions