Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen skal på dobbeltarbejde i Detroits gader

SportsCar
Championship 

30/05/15 

Christina Nielsen får nogle travle dage i bilbyen Detroit, når begge de racerserier hun deltager i, i weekenden ligger gader til en afdeling af Pirelli World Challenge og en afdeling af TUDOR United Sportscar Championship, TUSC.
 

Jan Magnussen og Michael Christensen deltager ikke som normalt ved weekendens afdeling af TUSC, da serien denne gang kun har deltagelse af prototyper og GTD biler. Jan og Michael deltager i stedet ved den officielle testdag på Le Mans.


Christina Nielsen kan denne gang trække på lidt erfaring fra tidligere gadeløb, her kører hun i gaderne i Long Beach.
(Foto: TRG Brian Cleary)

Christina prøvede også sidste år at deltage i to racerserier på en weekend, da hun ved Petit Le Mans også deltog i Porsche Challenge USA. Men hvor hun sidste år skiftede mellem to bilmærker, Porsche og Aston Martin, så skal hun i Detroit skifte fra en Aston Martin V12 Vantage GT3 til en anden. I starten af sæsonen blev samme bil brugt i begge løbsserier, men da regelsættet ikke er ens i de to klasser og ændringerne kræver lang tid at udføre, så stiller TRG Aston Martin Racing med to biler til Christina Nielsen.

I TUSC deltager Christina Nielsen sammen med australske James Davison der sidste weekend deltog i Daytona 500. I Pirelli World Challenge er der kun en kører i bilen, men her får hun modstand fra James Davison, der kører for Nissan i denne klasse.

” Jeg har aldrig kørt i Detroit før, men nu har jeg heldigvis fået lidt erfaring med bybaner i år, da det er mit tredje gadeløb” fortæller Christina Nielsen, der i år også har kørt i gaderne i Skt. Petersburg og Long Beach. ”Det er rart at have fået lidt erfaring med bybaner og denne gang får jeg så endnu mere tid til at lære banen at kende, når jeg kører to serier. Den største udfordring bliver selvfølgelig, at skifte mellem de to biler, da de ikke kører ens og samtidig få arbejdet med ingeniørerne om at få lavet det rigtige setup på begge biler. Teamet leverede et rigtig godt arbejde på banen sidste år, hvor de sluttede som nummer fire, så jeg håber vi kan opnår det samme eller bedre”

TUSC løbet der varer 2 t. 40 min starter lørdag kl. 18.05 og kan følges på imsa.com. De to 50 minutters løb i Pirelli World Challenge afvikles lørdag kl. 15.50 og søndag kl. 18.10 og kan følges på world-challengetv.com Alle tider er dansk tid.

Christina Nielsen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Detroit
  • 30/05/15 - Detroit - SportsCar Championship
  •